1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. paini

Elias Kuosmanen taipui EM-pronssiottelussa – katso tallenne Yle Areenasta

Elias Kuosmanen keskittyy täysillä pronssiotteluun. Keskiviikon loppukilpailuja voi seurata Yle Areenassa kello 19.

Elias Kuosmanen

Elias Kuosmanen mittelee keskiviikkoiltana kreikkalais-roomalaisen painin 97-kiloisten sarjan EM-pronssista Roomassa. Kuosmasen otteita voi jännittää suorana Yle Areenan välityksellä kello 19 alkavan session loppupuolella.

Kuosmanen, 24, hakee kolmatta perättäistä EM-pronssia. EM-painien historian aikana vain kolme suomalaista on yltänyt mitaleille kolmissa perättäisissä EM-kisoissa. Kuosmanen ei ota kuitenkaan mitään paineita ennen pronssiottelua.

– En ole oikeastaan ajatellut pronssiottelua ollenkaan. Tänään ottelu alkaa 0–0-tilanteesta. Siinä on mies miestä vasten. Katsotaan niitä mitaleja ja historiaa sitten ottelun jälkeen. Nyt keskitytään itse otteluun, Kuosmanen kommentoi Yle Urheilulle.

Kuosmanen kohtaa pronssiottelussa turkkilaisen Cenk Ildemin. Turkkilainen on saanut Rion 2016 olympialaisista pronssia sekä lukuisia himmeämpiä arvokisamitaleja EM- ja MM-kisoista.

34-vuotiaan Ildemin parhaat menestysvuodet sijoittuvat pääosin 2010-luvun ensimmäiselle puoliskolle, mutta hän juhli MM-pronssia vielä vuoden 2019 Kazakstanin kisoissa.

Kuosmanen session loppupuolella

Välierässä Kuosmanen taipui tiistaina Artur Aleksanjanille pistein 1–8. Armenialainen on hallitseva olympiavoittaja.

– Täyden ajan se kesti, mutta ensimmäisen mattovuoron jälkeen oli aika selvä peli, kun olin aika pahasti takaa-ajoasemissa. Ei siinä oikein ollut oikein mitään tehtävissä, Kuosmanen summasi välierän.

Rooman kisoissa käydään tänään loppukilpailut myös 60-, 67-, 72- ja 82-kiloisten miesten sarjassa. 97-kiloisten sarja päättää kello 19 alkavan session, joten Kuosmasen pronssiottelua voi odotella aikaisintaan kello 21:n jälkeen.

Päivitetty kello 18.02 ja 20.30 Areena-linkki ja arvio Kuosmasen otteluajankohdasta.

Lue myös:

Elias Kuosmanen joutui olympiavoittajan pyöritykseen – kohtalona jälleen EM-pronssiottelu

Arvi Savolainen sai kylmää kyytiä EM-välierässään – etenee EM-pronssiotteluun raskaassa sarjassa: "Lähdetään tappelemaan"