1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. paini

Petra Olli taipui EM-molskilla, pronssimitali edelleen mahdollinen – "Eipä tuo kovin hääppöistä ollut"

Hallitseva Euroopan mestari oli liian kova vastus Petra Ollille.

Petra Ollilla on mahdollisuus edetä vielä pronssiotteluun keräilyerien kautta. Kuva: AOP / European Pressphoto Agency EPA

Petra Ollin paluu kymmenen kuukauden kisatauon jälkeen painin kilpamatoille oli tappiollinen. Olli hävisi torstaina Rooman EM-painien 65-kiloisten sarjassa Azerbaidzhanin Elis Manolovalle luvuin 1–8.

– Eipä tuo kovin hääppöistä ollut. Kyllä nuo numerot taululla kertovat, että parempi voitti. Ei voi olla mitenkään tyytyväinen, koska sain ottelusta vain yhden pisteen. Pitäisi tehdä enemmän pisteitä, jos haluaisi voittaa, pettynyt Olli kommentoi Yle Urheilulle.

Ollin vastus oli pahimmasta päästä, sillä Manolova on sarjan hallitseva Euroopan mestari. Mahdoton vastus azerbaidzhanilainen ei kuitenkaan ole suomalaiselle, sillä Olli on voittanut Manolovan uransa aikana kerran. Keskinäiset voitot ovat nyt azerbaidzhanilaisen hyväksi 2–1.

Manolovan urakka jatkui torstai-illan välierissä. Hallitsevan mestarin finaalipaikka avasi Ollille tien pronssiotteluun.

Takaa-ajoyritykset kostautuivat

Olli oli ottelussa Manolovaa vastaan aktiivisempi, mutta hallitseva mestari käänsi suomalaisen hyökkäykset hyväkseen. Suomalainen sai ottelun ainoan pisteensä kamppailun viime sekunneilla.

– Tuntui ihan hyvältä painia pitkän kilpailutauon jälkeen. Ottelun alku tuntui ihan hyvältä, Olli kertasi.

Manolova pääsi allepanolla 1–0-taukojohtoon. Ollilla oli omat paikkansa avausjakson lopussa.

– Jos olisin saanut kahden pisteen suorituksen väännettyä ennen ajan loppumista, niin se olisi voinut muuttaa ottelun kulun. Ei olisi tarvinnut toisella jaksolla hyökätä niin paljon, Olli kertasi.

Johtoasemassa Manolova käänsi Ollin hyökkäykset edukseen.

– Yhtään hyökkäystä sieltä ei tullut paitsi se ulostyöntöpiste. Se oli kypsää ja varmaa painia Manolovalta. Hän blokkasi hyökkäykseni ja otti pisteet. Aika pettynyt olo on.

"Voi olla, että suurin syy löytyy korvien välistä"

Ollin mukaan jotain muutoksia on tehtävä, jotta tulosta alkaisi syntyä.

– Tässä on harjoiteltu ja harjoiteltu, mutta takkiin tuli 1–8. Jotain tässä pitää tehdä nyt toisin. Tuloksesta näkee, että kaikki ei toimi. Nyt täytyy pitää pitkä palaveri aiheesta. Voi olla, että suurin syy löytyy korvien välistä, sieltä pitäisi löytyä enemmän kovuutta. Nyt ei ole tullut tulosta vähään aikaan, Olli päätti.

25-vuotias Olli on saalistanut aikuisten arvokisoista MM-kullan ja MM-hopean lisäksi kaksi Euroopan mestaruutta ja kaksi EM-pronssia. Edelliset EM-kisat toivat Ollille pronssia viime vuoden huhtikuussa.

Torstai-illan EM-paineja voi jännittää TV2:n ja Yle Areenan välityksellä. Areenan lähetys alkaa kello 17.45 ja TV2:n 20 minuutin koostelähetys on vuorossa kello 20.40.

Juttua päivitetty 19.30: Lisätty tieto Ollin etenemisestä pronssiotteluun.

Lue myös:

Petra Olli palaa lähes vuoden tauolta painimolskille EM-kisoissa – vastassa heti viime vuoden mestari: ”Toivotaan, ettei tule löysät housuihin”

Elias Kuosmanen hävisi EM-pronssitaiston täpärästi – turkkilainen vei tasaväkisen kamppailun: "Parempi, kokeneempi ja fiksumpi voitti"