Daniel Ståhlin kiekko piirtää pitkää kaarta jo harjoituskaudella

Jürgen Schultin hurja ME-tulos 74,08 on alkanut kummitella turkulaistaustaista maailmanmestaria.

Daniel Ståhl on ollut oivassa vedossa helmikuun harjoituksissa. Kuva: Lehtikuva / Martti Kainulainen

Ruotsin yleisurheilulla on Armand Duplantiksen lisäksi toinen suuri tähti, jolla alkaa olla mahdollisuudet jopa maailmanennätykseen. Kiekonheiton turkulaistaustainen maailmanmestari Daniel Ståhl on heittänyt kiekon helmikuun harjoituksissa lähes 70 metrin ja kaiken kukkuraksi hallissa.

Ståhlin islantilaisen valmentajan Vesteinn Hafsteinssonin mukaan Växjön harjoitusten paras heitto olisi lepattanut pidemmälle kuin virolaisen Gerd Kanterin hallikisoissa vuonna 2009 heittämä epävirallinen halliennätys 69,51.

– Harjoitukset ovat sujuneet hyvin syksyllä ja nyt talvella. Daniel on vahvempi kuin koskaan, Hafsteinsson kehuu Aftonbladetin haastattelussa.

– Hänen heittonsa eivät ole vakiintuneet, mutta se on ihan tavallista harjoituskauden tässä vaiheessa. Mutta pitkälle lentää, viime treenissä 70 metrin tuntumaan.

Ståhl on heittänyt Tampereella 2017 järjestetyissä hallikisoissa 66,90. Nyt hän rikkoisi Hafsteinssonin mielestä Kanterin ennätyksen, jos jossain järjestettäisiin kiekonheiton hallikisat.

Mondon ME sytytti

Ståhlin ulkona kiskaisema Pohjoismaiden ennätys on 71,86. Asiantuntijoiden mielestä hänellä alkaa olla papua jopa Jürgen Schultin maailmanennätykseen 74,08, mutta sen rikkominen edellyttää toki huippuonnistumista loistavissa olosuhteissa.

Ståhl on kieltäytynyt jahtaamasta ennätystä ihanneoloissa kuten ruotsalainen Ricky Bruch teki aikoinaan Malmön tuulikisoissa. Ja kuluvan kauden päätavoite on luonnollisesti Tokion olympialaisissa.

Toki ennätyskin kiinnostaa varsinkin, kun joukkuetoveri Duplantis kohensi juuri seiväshypyn ME:n tulokseen 617.

– Minäkin haluan heittää joskus tulevaisuudessa maailmanennätyksen, sillä oli aivan fantastista nähdä Mondon ME-hyppy, Ståhl kertoi.

Ståhl lähtee huhtikuussa kolmen viikon leirille Yhdysvaltoihin ja aloittaa sieltä kilpailukautensa.

Lue myös: