Suora

  • Elävä arkisto esittää

Suomen joukkue sijoittui yhdeksänneksi MM-ampumahiihdon sekaviestissä – Kaisa Mäkäräisellä haastavaa: "Odotin hiihdolta ja ammunnalta paljon enemmän"

Olli Hiidensalo ankkuroi Suomen maaliin yhdeksäntenä.

ampumahiihto
Kaisa Mäkäräinen
AOP

Suomi sijoittui yhdeksänneksi ampumahiihdon MM-kisat avanneessa sekaviestissä Italian Anterselvassa. Eroa voiton vieneeseen Norjaan kertyi minuutti ja 39 sekuntia.

Italia otti hopeaa jääden Norjasta 15 sekuntia. Koko kilpailussa vain kahteen varapatruunaan turvautunut Tshekki oli kolmas jääden Norjasta puoli minuuttia.

Suomen viestin aloittanut Mari Eder joutui käyttämään kaikki kolme varapatruunaa ensimmäisellä makuupaikalla, mutta selvitti ammunnan ilman sakkokierroksia.

Pystyammunnan Eder selvitti yhdellä varapatruunalla. Hän toi Suomen vaihtoon 12:ntena jättäen taakseen muun muassa Venäjän ja Ruotsin. Eroa johtoa pitäneeseen Norjaan oli ensimmäisen vaihdon jälkeen reilut 41 sekuntia.

– Ihan hallittu aloitus MM-kisoille, mutta aikaerollisesti olisin toivonut, että se olisi jäänyt maksimissaan 20 sekuntiin. Kisan luonne muuttui, kun makuun jälkeen ero oli jo sen verran, mitä se oli kokonaisuudessaankin. Joutui enemmän yksin puskemaan hiihtoakin. Hallittu hyvä pystyammunta antoi vähän uskoa seuraaville päiville, Eder summasi tuoreeltaan Yle Urheilulle.

Mäkäräinen pettyi suoritukseensa

Kaisa Mäkäräinen kuroi eroa kiinni ensimmäiselle makuupaikalle tullessa. Mäkäräinen suoriutui ensimmäisestä makuuammunnasta yhdellä varapatruunalla. Pystypaikalla hän tarvitsi kaksi varapatruunaa. Lopulta Mäkäräinen toi Suomen vaihtoon kymmenentenä, reilun minuutin kärkimaa Norjasta.

– Huono kokonaisuus. Odotin hiihdolta ja ammunnalta paljon enemmän. Molemmissa oli vaikeaa, en osaa eritellä sen tarkemmin, pettynyt Mäkäräinen sanoi.

– Molemmat sarjat aloitin sakolla. Silloin, kun se alkaa sakolla, on aina huonompi tekemisen kannalta kuin ampua vaikka viimeinen laukaus ohi. Kumpikaan ei vain oikein rauhoittunut. Huomasi, että meno on erilaista kuin merenpinnan tasolla, mutta sen kanssa on nyt vain pärjättävä kaksi viikkoa.

Hiidensalo ankkuroi Suomen kymmenen sakkiin

Tero Seppälä selvitti kolmannen osuuden makuu- ja pystypaikan yhteensä kahdella varapatruunalla ja toi Suomen vaihtoon kahdeksantena. Eroa Norjaan oli minuutti ja 13 sekuntia.

– Hyvä kisa. Viisi kilometriä kuudesta hiihdin vetäen, porukassa tulisi varmaan laskuosuuksia ja muita vähän lujempaa. Muuten ihan hyvää tekemistä ja mukava jatkaa seuraaviin matkoihin, Seppälä tuumi.

Suomen joukkueen onnistuja oli torstaina ankkuri Olli Hiidensalo, joka käytti makuupaikalla yhden varapatruunan ja selvitti pystypaikan puhtaasti. Hän toi Suomen maaliin lopulta yhdeksäntenä, minuutti 39 sekuntia kärjestä.

Ampumahiihdon MM-kisat jatkuvat perjantaina naisten pikamatkalla. Sinne Mäkäräinen toivoi parempaa suoritusta.

– Toivottavasti parempi lopputuloksen kannalta kuin tämä päivä, Mäkäräinen päätti.

Lue myös:

Suomen joukkue jahtaa mitaleja Mäkäräisen johdolla – näin seuraat ampumahiihdon MM-kisoja Ylen kanavilla

Kaisa Mäkäräinen on kannatellut Suomen MM-menestystä, mutta on sitä osattu aiemminkin – kun varamiehestä tuli maailmanmestari ja Ylen selostuskopissa vuodatettiin kyyneliä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat