Suora

  • Elävä arkisto esittää

Olli Hiidensalon MM-kisat olivat vaarassa, mutta sekaviestissä hän oli Suomen joukkueen onnistuja – "En ole enää niin pohjalla kuin aiemmin"

Olli Hiidensalo oli ennen ampumahiihdon MM-kisojen avausmatkaa Suomen sekaviestijoukkueen suurin kysymysmerkki.

ampumahiihto
Olli Hiidensalo
Olli Hiidensalo oli Suomen sekaviestijoukkueen paras ampuja MM-kisojen avausmatkalla.Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto

Olli Hiidensalo oli helpottunut Anterselvan MM-kisojen avausmatkan jälkeen, sillä vuodenvaihteen jälkeen vaivanneet terveysongelmat ovat nyt mitä ilmeisimmin helpottaneet.

Vielä kolmisen viikkoa sitten Pokljukan maailmancupissa Hiidensalo ei ollut täysin teräkunnossa, eikä ollut lainkaan varma siitä, pääsisikö hän Italian arvokisoihin lainkaan mukaan.

Sekaviesti osoitti kuitenkin, ettei Hiidensalo ole enää joukkueen suurin kysymysmerkki, vaan hän on jälleen kunnossa ja terveiden kirjoissa.

– Tämä oli minulta hyvä startti, Hiidensalo puhkui itseluottamusta Yle Urheilun haastattelussa.

Suomen ankkurina hiihtänyt Hiidensalo löysi suorituksestaan parannettavaakin, sillä hän myönsi aloittaneensa hiihto-osuuden hieman liian kovaa. Hän yritti pysyä alkumatkasta pysyä Venäjän Aleksandr Loginovin peesissä.

– Jouduin vähän puhaltamaan makuulla, hän naurahti.

Tästä huolimatta Hiidensalo oli tyytyväinen ampumapenkkatyöskentelyynsä, sillä ammunnat olivat sopivan rauhallisia ja pysyivät hyvin hallussa. Hän olikin Suomen joukkueen paras ampuja.

Makuupaikalla Hiidensalo joutui turvautumaan yhteen varapatruunaan, mutta pystypaikalla hän ampui puhtaasti kaikki laikat alas siitäkin huolimatta, että joutui korjaamaan puolivälissä asentoaankin.

Yritin kyllä kaikkeni, mutta siinä oli liian kova vastus vastassa.

Pokljukan maailmancupissa Hiidensalolla oli suuria ongelmia juuri ampumapenkalla ja joutui kiertämään tuolloin kolme sakkokierrosta.

– Hiihto oli mukavaa, vaikka ikävä loppukiritappio tuli (Dominik) Landertingerille. Yritin kyllä kaikkeni, mutta siinä oli liian kova vastus vastassa, Hiidensalo harmitteli 0,3 sekunnin tappiota Itävallalle, mutta löysi tuloksista ainakin yhden positiivisen asian.

– Tärkeintä oli, että voitettiin Ruotsi!

Suomi sijoittui sekaviestissä yhdeksänneksi, kun Ruotsi suorastaan romahti 11:nneksi. Suomen joukkue käytti 10 varapatruunaa, mutta ei joutunut kiertämään yhtään sakkokierrosta. Toisin kävi Ruotsille, joka joutui turvautumaan peräti 13 varapatruunaan ja kiertämään tästä huolimatta kaksi sakkokierrosta.

Miehillä on MM-kisojen ohjelmassa perjantaina välipäivä ja miesten kisat jatkuvat lauantaina pikakilpailulla. Hiidensalo lähtee kisaan luottavaisena.

– En ole enää niin pohjalla kuin aiemmin. Ammunta oli hyvä viestiammunta, ei mikään nopea, mutta kuitenkin. Vielä en saanut sitä omaa hiihtovauhtia, mutta kyllä tämä antaa lisää luottoa omaan tekemiseen, hän vakuutti.

Sekaviesti

1. Norja 1.02.27,7 0+ 7

2. Italia + 15,6 0+ 6

3. Tshekki + 30,8 0+ 2

4. Saksa + 49,2 1+11

5. Ukraina + 56,1 1+ 7

6. Venäjä + 59,4 0+ 8

7. Ranska + 1.08,6 1+ 9

8. Itävalta + 1.39,2 1+ 7

9. Suomi + 1.39,5 0+10

Eder, Mäkäräinen, Seppälä, Hiidensalo

10. Sveitsi + 1.50,5 2+14

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat