Suora

  • Sim racing: Kaikkien Aikojen Rallicross-sarja, 1. osakilpailu
  • Urheiluruutu

Seura jatkaa epäasialliseen käytökseen syyllistyneen muodostelmaluisteluvalmentajan hyllyttämistä

Taitoluisteluliitto tapasi hyllytetyn valmentajan seuran uuden hallituksen torstaina.

muodostelmaluistelu
Taitoluistelu kuvituskuva
Tomi Hänninen

Asiattomaan käytökseen syyllistyneen muodostelmaluisteluvalmentajan hyllytys jatkuu, tiedotti Taitoluisteluliitto torstaina. Liitto tapasi vuoden kilpailukiellon saaneen muodostelmaluisteluvalmentajan seuran uuden hallituksen torstai-iltana.

– Hallitus on juuri aloittanut tehtävässään, mutta he varmistivat meille, että valmentajan työvelvoitteesta vapautuminen jatkuu toistaiseksi, Taitoluisteluliiton hallituksen puheenjohtaja Laura Raitio kertoi Yle Urheilulle puhelimitse.

Seuran hallitus erosi tammikuun lopulla mielipide-erojen vuoksi.

Raition mukaan keskustelut painottuivat eettisten sääntöjen noudattamiseen valmennustehtävissä.

– Istuimme varsin vakavien asioiden äärellä ja keskustelimme laajasti toimenpiteistä, joihin seura on ryhtynyt lasten ja nuorten harjoitusolosuhteiden varmistamiseksi niin, että turvallisuus ja eettisten sääntöjen noudattaminen todellakin toteutuu, Raitio sanoi.

Raitio kertoi Taitoluisteluliiton jatkavan keskusteluja seuran uuden hallituksen kanssa aktiivisesti. Seuran on määrä toimittaa uusi selvitys jo ensi viikon tiistaihin 18.2. mennessä.

– Varmasti tarvitaan edelleen lisää huolellista työtä, jotta tilanne seurassa saadaan paremmalle tolalle. He raportoivat työn etenemisestä liitolle varsin nopeasti jo ensi viikolla.

Taitoluisteluliiton kurinpitolautakunta asetti valmentajan vuoden kilpailukieltoon noin kuukausi sitten. Kurinpitolautakunnan päätöksen mukaan valmentaja oli muun muassa käyttänyt valmenttavia kohtaan epäasiallista kieltä sekä huutanut ja nöyryyttänyt heitä.

Valmentaja valitti Taitoluisteluliiton asettamasta vuoden mittaisesta kilpailukiellosta Urheilun oikeusturvalautakuntaan.

Lue myös:

"Olisi ehkä helpompi, jos sä tappaisit ittes" – entiset valmennettavat kertovat menestyneen suomalaisvalmentajan nöyryyttävästä ja alistavasta käytöksestä sekä vuosia jatkuneesta henkisestä väkivallasta

Suomen Taitoluisteluliiton kurinpitolautakunta asetti valmentajan vuoden kilpailukieltoon – syynä epäasiallinen kielenkäyttö, huutaminen ja nöyryyttäminen

Taitoluistelun valmennuskohu on puhuttanut seuroissa – "Toivottavasti jokainen meistä miettii, millä tavoin kohtaa lapset ja nuoret"

Valtion liikuntaneuvosto: Suomessa harkittava vakavasti urheilurikkomusten kurinpidon siirtoa pois lajiliitoilta ja hankittava SUEKille lisää työvoimaa

Kilpailukiellon saaneen muodostelmaluisteluvalmentajan seuran hallitus erosi - liitto pyytää vielä lisäselvityksiä

Hyllytetyn muodostelmaluisteluvalmentajan puolesta kerätään adressia – osa vanhemmista ihmettelee toimintaa ja kyseenalaistaa adressin

Ministeri Hanna Kosonen otti kantaa: hyllytetyn muodostelmaluisteluvalmentajan ei pitäisi jatkaa missään seurassa

Näin seura kommentoi kilpailukieltoon asetetun valmentajansa tilannetta – urheilijoita nöyryyttänyt valmentaja on työskennellyt tänä viikonloppuna luistelijoiden kanssa

Urheilijoita nöyryyttänyt valmentaja sai vuoden kilpailukiellon, mutta saattaa silti jatkaa työssään – Taitoluisteluliiton toiminnanjohtaja: "Oletamme, että hän jatkaa työskentelyä seurassa"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat