1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. yleisurheilu

Hurske haastaa Nezirin aitojen SM-voitosta: "Jos nyt saadaan Tampereella oikeat tulokset heti ensi kerralla"

Yleisurheilun SM-hallikisoja voi jännittää lauantaina ja sunnuntaina Yle Areenan ja TV2:n välityksellä.

Reetta Hurske ja Nooralotta Neziri kohtaavat SM-hallikisoissa Tampereella. Kuva: Mikko Lieri / AOP

SM-hallikisoja voi jännittää viikonloppuna Yle Areenan ja TV2:n välityksellä.

Nooralotta Neziri sivusi viime viikolla naisten 60 metrin aitajuoksun Suomen ennätystä Puolassa. Sunnuntaina Neziri puolustaa Suomen mestaruuttaan yleisurheilun SM-hallikisoissa Tampereella, mutta järjestävän seuran Tampereen Pyrinnön Reetta Hurske ei päästä Neziriä helpolla.

Kun Neziri juoksi Torunissa SE-aikaa sivuten 7,97, Hurske jäi vain kaksi sekunnin sadasosaa.

– Puolassa sain jo aidat kulkemaan hyvin, mutta jos saisin vielä lähdön omalle tasolle ja loppusileän kulkemaan hyvin eteenpäin, ajasta lähtisi sadasosia. Puolassakin juoksu jäi vähän polkemaan paikallaan, Hurske arvioi Urheiluliiton nettisivuilla (siirryt toiseen palveluun).

Vuosi sitten Kuopion SM-kisoissa Hurske ja Neziri kurottivat maaliviivalle yhtä aikaa. Voittajaksi julistettiin ensin Hurske, kun se lopulta kuitenkin oli Neziri.

– Eihän se mennyt kuten olisi kuulunut, mutta jos nyt saadaan Tampereella oikeat tulokset heti ensi kerralla, Hurske muisteli vuoden takaista.

Tällä kaudella 8,03 juossut Matilda Bogdanoff on toipumassa flunssasta, ja hänen osallistumisensa SM-kilpailuihin on epävarmaa. Nezirin ja Hurskeen kanssa mitaleista taistelevat ainakin Lotta Harala, Saara Keskitalo ja Julia Enarvi. Annimari Korte lopetti sisäratakauden lyhyeen MM-hallikisojen peruunnuttua.

Naisaiturien lisäksi SM-hallien kärkinimiä lienevät pohjoismaisessa maaottelussa 460 hypännyt seiväshyppääjä Wilma Murto, aituri Elmo Lakka ja pikajuoksija Lotta Kemppinen.

Raitanen ja Kuivisto toipilaina

Kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä kilpailee myöhään perjantaina Ranskan Val de Reuilissa, eikä ole mukana SM-halleissa. Tampereelta jäivät pois myös Dohan MM-kisoissa kilpailleet juoksijat Topi Raitanen ja Sara Kuivisto.

Raitasen oli määrä juosta kauden ainoa hallijuoksunsa 3 000 metrillä, mutta lievä vamma estää kisaamisen.

– Minulla on nivusessa hankauksesta aiheutunut tulehdus. Sellainen juoksijan perusvamma, jonka takia joudun ottamaan muutaman päivän rauhallisemmin, Raitanen sanoi.

Kuivisto on ollut lievästi sairaana, joten hän ei kilpaile 800:lla ja 1 500 metrillä.

SM-hallikisoja voi jännittää viikonloppuna Yle Areenan ja TV2:n välityksellä. Lauantain lähetys alkaa Areenassa kello 15.40 ja TV2:ssa kello 18.40. Sunnuntain lähetys Areenassa alkaa kello 12.30 ja TV2:ssa kello 18.

Lue myös:

Neziri sivusi hallissa SE-aikaa – Hurske myös hyvässä vauhdissa

Wilma Murto lähestyy ennätystään vinhaa vauhtia – maaottelussa ylittyi 460: "Nyt tuntuu, että asiat ovat balanssissa"

Daniel Ståhlin kiekko piirtää pitkää kaarta jo harjoituskaudella

Norjalainen menestysjuoksija kehottaa dopingtapauksissa vellovaa Ruotsia terästäytymään – "On naivia vain toivottaa juoksijat tervetulleiksi"

Dopingista kiinni jäänyt Robel Fsiha: "Olen ottanut vain lääkkeen vilustumista vastaan"