Latvalan odotetusta paluukisasta tuli jättipettymys – keskeytys jo kolmen erikoiskokeen jälkeen: "Olisin toivonut paljon parempaa"

Jari-Matti Latvalan ensimmäinen päivä Ruotsin MM-rallissa päättyi kolmen ajetun erikoiskokeen jälkeen. Toyotan tekniikka petti, ja konkarin paluukisasta tuli katastrofi. Suunnitelmissa on ajaa joku toinen kilpailu keväällä.

Rallin MM-sarja
Jari-Matti Latvala Ruotsin MM-rallissa 2020.

Tuoreimmat ralliuutiset, -videot ja -podcastit sekä tiedot tulevista lähetyksistä löydät osoitteesta yle.fi/mmralli.

Yksityistallin Toyotalla Ruotsin MM-ralliin startannut Jari-Matti Latvala joutui pettymään raskaasti jo kisan avauspäivänä. Satojatuhansia euroja rahaa kisaa varten kerännyt tuurilaiskonkari lähti kisaan palkintokoroke mielessään, mutta pyörähdys ja tekniset murheet kaatoivat haaveet jo perjantain toisella erikoiskokeella.

Latvalan päivä jäi kesken kolmen erikoiskokeen jälkeen moottoriongelmien takia, ja hän päätti keskeyttää koko kilpailun.

– Olisin toivonut paljon parempaa kilpailua. Ensimmäinen erikoiskoe päästiin vielä ajamaan, ja siinä mies oli vähän ruosteessa. Kun pääsi vauhtiin, sitten alkoivat tekniset ongelmat. En voi saavuttaa enää mitään pätkäajoilla, kun on lyhennetty ralli, kuusi erikoiskoetta jäljellä ja eroa kärkeen 2,5 minuuttia, Latvala totesi Yle Urheilulle.

– Ihmisille olisi jäänyt mieleen, jos olisi päässyt kolmen joukkoon, ja nyt sitä ei voida enää saada. On parempi jättää kesken ja suunnata seuraavaan mahdolliseen ralliin, jossa olisi paremmat edellytykset pärjätä alusta asti.

Viime kauden päätteeksi tehdaskuskin paikkansa Toyotalla menettänyt Latvala oli odottanut kilpailua pitkään, ja Ruotsi oli tärkeä näyttöpaikka 34-vuotiaalle kuljettajalle, joka haaveilee paluusta tehdaskuskiksi ensi vuodelle.

Kun tämä kisa jäi kesken, rahaa säästyy jatkoa varten.

– Sellainen ajatus on, että voisimme ajaa joku toinen kilpailu. Kilometrit maksavat, eli voimansiirto, renkaat, moottori ja kaikki kuluvat osat. Kun kilometrejä jää ajamatta, voi siirtää niitä johonkin toiseen kisaan.

– Olin jo aiemmin miettinyt Sardinian kisaa keväällä, ja ehkä se ajatus nyt vielä vahvistuu entisestään, Latvala pohti.

Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen vahvisti myöhemmin Yle Urheilulle, että Latvala todennäköisesti nähdään Sardinian kisassa kesäkuun alussa.

Latvalan ongelmia ja tahmeaa menoa kolmannella erikoiskokeella voi katsoa oheisesta videoklipistä.

Ruotsin rallin avauspäivän tapahtumia voi käydä katsomassa tässä artikkelissa.

TILANNE 5/11 EK:N JÄLKEEN:

1. Elfyn Evans Toyota 30.43,7

2. Ott Tänak Hyundai +8,5

3. Kalle Rovanperä Toyota +14,6

4. Sebastien Ogier Toyota +17,8

5. Esapekka Lappi Ford +20,9

6. Thierry Neuville Hyundai +23,6

7. Craig Breen Hyundai +24,2

8. Teemu Suninen Ford +31,4

9. Takamoto Katsuta Toyota +49,6

10. Emil Lindholm Skoda +1.45,7 (WRC3)

--

12. Jari Huttunen Hyundai +1.53,4 (WRC3)

--

17. Eerik Pietarinen Skoda +2.23,8 (WRC3)

Uutista päivitetty kello 15.52: lisätty tieto, että Latvala jatkaa kisaa lauantaina.

Uutista päivitetty kello 17.07: Latvala keskeyttää kilpailun sittenkin, lisätty Latvalan kommentit.

Lue myös:

Tommi Mäkinen paljasti: Ruotsissa rajusti pettynyt Jari-Matti Latvala saa ajaa Toyotaa myös Sardinian MM-rallissa – Latvala avasi syyn teknisille ongelmille

Kalle Rovanperä sensaatiomaisesti palkintokorokevauhdissa avauspäivänä: "Rytmi on löytynyt yllättävän helposti"

Maailmanmestari pudotti upeasti ajaneen Rovanperän kolmanneksi, Latvalan odotetusta paluukisasta tuli katastrofi – näin eteni Ruotsin MM-rallin vauhdikas avauspäivä

Rovanperälle hurja pohja-aika Ruotsin MM-rallin testierikoiskokeella, Suninen lipsautti heti ulos – katso, miten Ford karkasi käsistä lähes suoralla tiellä

Lumettomat ja haastavat reitit, nälkäisen Latvalan paluu ja Rovanperän seuraavat oppikilometrit – seuraa näitä asioita poikkeuksellisessa Ruotsin MM-rallissa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat