Suora

  • Elävä arkisto esittää

Turun Palloseura tähtää pudotuspeleihin ilon kautta, edessä kauden isoimmat ottelut – Markus Nurmi: "Peli oli syksyllä niin sekalaista"

TPS ja Ässät kohtaavat viikonloppuna Liigassa kahdesti. Varsinkin TPS:llä panokset ovat kovat, jos joukkue mielii pudotuspeleihin.

urheilu
Marko Virtanen kuvassa

TPS:llä on edessään kauden isoimmat pelit. Tätä tarinaa Tepsin markkinointikoneisto on viime päivinä jauhanut muun muassa joukkueen verkkosivuilla. Turkulaisryhmä kohtaa kahtena peräkkäisenä päivänä Porin Ässät, perjantaina Turussa ja lauantaina Porissa.

Molemmilla joukkueilla on paljon pelissä: Ässät on liigassa kymmenentenä ja kiinni viimeisessä pudotuspelipaikassa. TPS hengittää niskaan kuuden pisteen päässä.

Turkulaiset ovat valmistautuneet tärkeiden ottelujen alla muun muassa harjoittelemalla erikoistilanteita. Torstaina joukkueen aamuharjoituksissa homma otettiin tosissaan: miestä nostettiin seinälle ja laidat ryskyivät. TPS:n päävalmentaja Marko Virtanen myöntää, että tulevat kohtaamiset ovat näkyneet pelaajien otteissa.

– Vastustaja on äärimmäisen kova kamppailemaan, tämän sarjan eliittiä. Tähän meidän pitää pystyä vastaamaan takaisin samalla intensiteetillä. Sitä haettiin, se oli harjoitusten teema.

Ero pudotuspeliviivaan vaarassa revetä

TPS mielii tietenkin kevään pudotuspeleihin. Päävalmentaja Marko Virtanen myöntää avoimesti, että edessä on kauden tärkein paikka.

– On ehdottomasti. Olemme pelanneet itsemme tähän tilanteeseen. Kaikki on omissa käsissä. Esimerkiksi Ässiä vastaan meillä on loppukauden aikana yhteensä kolme peliä. Jos emme pysty menemään välitavoitteeseen eli kymmenen joukkoon, emme kuulu sinne. Tämä on yksinkertaista ja raakaa.

Ero Ässiin ja pudotuspeliviivaan voi pahimmassa tapauksessa revetä kahteentoista pisteeseen. TPS:llä on runkosarjapelejä viikonlopun jälkeen jäljellä kymmenen.

– Kahdentoista pisteen kurominen on erittäin vaikeaa. Mutta emme pysty vaikuttamaan siihen, mikä on muiden valmius ja tekeminen, Marko Virtanen pohtii.

Virtanen on onnistunut kääntämään TPS:n kelkan alkukauden rämpimisen jälkeen. Mies on tuonut Turkuun omien sanojensa mukaan raikkaampaa peli-ilmettä.

– Aistin, että aiemmin oli häpeää ja joillakin pelaajilla jopa pelkotiloja. Niitä yritettiin lähteä poistamaan. Pyrittiin rennompaan suoritustilaan. Spengler Cup oli meille hyvä, pääsimme ulkomaille ja Sveitsiin pelaamaan. Vaikka ottelutahti oli tiivis, pystyimme pelaamaan illasta toiseen voitoista ja roikkumaan peleissä kiinni.

– Liigassa emme pysty vieläkään hallitsemaan kärkijoukkueita vastaan, mutta pystymme voittamaan pelejä. Tämä on tuonut kärsivällisyyttä ja yhteistä uskoa joukkueeseen, päävalmentaja Virtanen sanoo.

Hän kertoo nauttineensa ajastaan Turussa. Ensi kaudeksi jyväskyläläinen on lähdössä Raumalle valmentamaan Lukon A-junioreita.

– Mun tehtävänä oli tulla tänne ammatillisessa mielessä auttamaan. Molemmilla, minulla ja Tepsillä, tiet menevät eteenpäin, tämä on ihan normaalia jääkiekkojuttua.

– Ollaan pyritty yhdessä tuomaan nuoria pelaajia esiin. Tässä on ollut oikeasti tekemisen ja yrittämisen meininki kaikilla.

Kuvassa TPS:n Markus Nurmi ja Tapparan Dominik Hrachovina
Kuvassa TPS:n Markus Nurmi ja Tapparan Dominik HrachovinaAOP

Markus Nurmi: Ei tule niin sanottuja kammopaikkoja

Päävalmentajan tavoin TPS-hyökkääjä Markus Nurmi kehuu viikonlopun vastustajan kamppailuasennetta.

– Ässät on kamppailuporukka, meidän pitää pystyä siihen vastaamaan.

– Onhan ne pakkovoitot. Molemmat pelit hoidetaan, niin ollaan Ässien kanssa tasoissa.

Markus Nurmen mukaan fiilis turkulaisten kopissa on parantunut merkittävästi syksystä.

– Kaikki ovat olleet positiivisella päällä. Olemme saaneet selkeyttä pelaamiseen. Ei tule niin sanottuja kammopaikkoja koko ajan. Meidän peli oli syksyllä niin sekalaista.

Marko Virtasen poistuessa ensi kaudeksi Turusta Raumalle vetovastuun Tepsissä ottaa Ilves-ikoni Raimo Helminen. Markus Nurmen mukaan pelaajaa ei haittaa, vaikka valmentajat tulevat ja menevät.

– Normaalihommaa jääkiekossa, ei aiheuta pelaajalle mitään kummallista. Pelaa vaan jääkiekkoa ja nauttii.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat