MM-hopeaa yllättäen ottanut yhdysvaltalainen hävisi vielä testikisassa Mäkäräiselle 2,5 minuuttia – lähes kaatui väsymyksestä pikakisan loppusuoralla: "Olin kuollut"

34-vuotias yhdysvaltalainen Susan Dunklee nousi MM-hopealle nolla-ammunnallaan Italian Anterselvassa.

ampumahiihto
Susan Dunklee, MM-kisat Anterselva 2020, pikakisa

Ampumahiihdon MM-kisojen ensimmäinen henkilökohtainen matka Anterselvassa tarjoili jymy-yllätyksiä, kun naisten pikakisassa palkintokorokkeelle kiipesivät Yhdysvaltain Susan Dunklee ja Tshekin Lucie Chartova.

Yhdysvaltain joukkue leireili ennen MM-kisoja Suomen kanssa samoissa maisemissa Martellissa. Lisäksi joukkueet asuvat MM-kisoissa samassa hotellissa Italian Anterselvassa.

Vielä ennen MM-kisoja tulokset Suomen ja Yhdysvaltain joukkueiden välillä näyttivät hyvin erilaisilta kuin perjantain pikakisassa. Kaisa Mäkäräinen voitti joukkueiden välisen testikisan. Pikakisasta hopeaa ottanut Dunklee jäi suomalaisesta reilusti, noin kaksi ja puoli minuuttia.

– On siinä naapurijoukkueella vajaassa viikossa lähtenyt tie vähän eri suuntaan kuin meillä. Tämänpäiväinen oli hieno suoritus Dunkleelta kovaan paikkaan, Mari Eder kehui kisan jälkeen.

Dunklee itse saapui leveästi hymyillen Yle Urheilun haastatteluun Anterselvassa.

– En oikein edes usko tätä vielä. Tätä täytyy sulatella hetki, hän sanoi.

Puhtaasti ampunut yhdysvaltalainen johti kisaa vielä 7,2 kilometrissä 3,4 sekunnilla Norjan Marte Olsbu Röiselandiin. Dunklee kuitenkin katkesi täysin viimeisellä 300 metrillä. Tv-kuvissa näkyi, kuinka Dunklee oli vähällä kaatua väsymyksestä stadion-alueella.

Maailmanmestaruuden ottaneesta RöiselandistaDunklee jäi lopulta 6,8 sekuntia.

– Viimeinen puoli kilometriä oli tuskaista. Yritin vain päästä maaliin. Olin kuollut. Tiesin, että johdin ampumisen jälkeen ja vielä kun menin metsään. Stadionilla aloin menettää aikaa. Annoin kaiken, mitä minulla oli, Dunklee kertoi Yle Urheilulle.

Maaliin päästyään Dunklee kaatui maahan ja makasi siinä hyvän tovin voimia keräten. Samalla hänen maalialueella olleet joukkuekaverinsa hurrasivat raivokkaasti.

Dunklee halusi kiittää hopeastaan koko Yhdysvaltain joukkuetta.

– Tämä oli tiimityötä ja uskomaton yhdistelmä kaikkien panoksesta. Tällaiseen päivään vaaditaan kaikilta täydellinen onnistuminen.

Torstaina 34 vuotta täyttänyt Dunklee on aiemmin urallaan ottanut yhden MM-mitalin, hopeaa vuonna 2017 yhteislähdöstä.

Lue myös:

Yhdysvaltain ampumahiihtojoukkueessa työskentelevä suomalainen paljastaa MM-yllätyksen taustat: "Tänä aamuna löydettiin jotain erittäin mielenkiintoista"

Kaisa Mäkäräinen valitteli väsymystään, asiantuntija tyrmää takaa-ajon: "Siinä saisi kuitenkin lepoa, jos jättäisi kisan väliin"

Mäkäräinen ja Eder sortuivat ohilaukauksiin – suomalaisten pikakisa penkin alle, maailmanmestaruus Norjaan

Olli Hiidensalon MM-kisat olivat vaarassa, mutta sekaviestissä hän oli Suomen joukkueen onnistuja – "En ole enää niin pohjalla kuin aiemmin"

Suomen joukkue sijoittui yhdeksänneksi MM-ampumahiihdon sekaviestissä – Kaisa Mäkäräisellä haastavaa: "Odotin hiihdolta ja ammunnalta paljon enemmän"

Norjan mitalitoivo Marte Olsbu Röiseland pahoissa aseongelmissa kaksi päivää ennen MM-kisoja – ase ajettiin Italiasta Saksaan korjattavaksi

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat