Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Tommi Mäkinen paljasti: Ruotsissa rajusti pettynyt Jari-Matti Latvala saa ajaa Toyotaa myös Sardinian MM-rallissa – Latvala avasi syyn teknisille ongelmille

Jari-Matti Latvalan Ruotsin MM-ralli yksityistallin Toyota-kuljettajana meni pieleen teknisten ongelmien takia jo avauspäivänä. Tiimipomo Tommi Mäkisen mukaan Latvala on tarkoitus ottaa mukaan myös Sardinian osakilpailuun.

Rallin MM-sarja
Tommi Mäkinen Toyota.
Tommi Mäkisen Toyotan suojatit ovat hyvissä asemissa Ruotsin MM-rallin avauspäivän jälkeen. AOP

Tuoreimmat ralliuutiset, -videot ja -podcastit sekä tiedot tulevista lähetyksistä löydät osoitteesta yle.fi/mmralli.

Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen oli erittäin tyytyväinen Ruotsin MM-rallin avauspäivän antiin. Tallin kaikki kolme uutta suojattia ajoivat vahvan päivän, ja walesiläinen Elfyn Evans johtaa kisaa. Vasta toista WRC-kisaansa ajava Kalle Rovanperä on kolmantena 14,3 sekunnin päässä Evansista, ja ranskalaiskonkari Sebastien Ogier on neljäntenä 3,5 sekunnin päässä puuppolalaisesta.

– Aavistelinkin, että Elfyn saattaa mennä tosi kovaa näissä olosuhteissa. Jos olisi ollut lunta ja penkkoja enemmän, ei olisi varmasti ollut yhtä tuttua. Nuo metsätiet ilman lunta ovat vähän kuin Walesissa, toki erilaisilla pyörillä ajetaan, Mäkinen sanoi Yle Urheilulle.

– Kalle pääsi hienosti vauhtiin, ja hänellähän tämä on oppimista koko ajan. Molemmat tekivät uskomattoman hienoa työtä.

Ogierilla oli hieman erilaiset säädöt, ja niitä muokataan nyt Evansin ja Rovanperän suuntaan.

– Sebikin on hyvin matkassa, ja hän menee nyt samanlaisiin säätöihin. Huomenna voi olla ihan hyvä päivä, mutta on tietysti pieni kysymysmerkki, mitä keli tuo tullessaan. Meillähän tilanne on hyvä, kun autot ovat aika kärjessä.

Jari-Matti Latvala lähti kisaan yksityistallin kuskina tutulla Yariksella, mutta tekniikka petti jo päivän toisella erikoiskokeella. 34-vuotias tuurilainen päätti keskeyttää, sillä mahdollisuuksia palkintokorokkeelle ei enää ollut.

Satojatuhansia euroja kisaa varten kerännyt Latvala sanoi Yle Urheilun haastattelussa toivovansa, että pääsisi ajamaan Sardinian kisan keväällä. Kun kilometrejä jäi ajamatta, rahaakin säästyi muun muassa voimansiirrossa, renkaissa ja moottorissa.

Mäkinen vahvisti, että suunnitelma todennäköisesti onnistuu.

– Sitä nyt vielä tutkitaan, mitä siinä autossa oli, mutta ilmeisesti pikkumoka on tapahtunut jossain. Tutkitaan se ja katsotaan, laitetaanko hänet sitten Sardiniaan. Sellainen on tarkoitus, että hänet nähdään siellä ja se saadaan varmaan aika nopeastikin selvitettyä, Mäkinen kertoi.

Latvala vahvisti myöhemmin Yle Urheilulle, että hän ajaa Sardinian MM-rallissa. Latvalan mukaan syy teknisiin ongelmiin oli väärin asennettu starttijohto.

Ruotsin MM-ralli jatkuu lauantaina, kun perjantaina ajetut neljä erikoiskoetta ajetaan uudestaan. Perjantain tärkeimmät tapahtumat voi käydä katsomassa tästä artikkelista.

TILANNE 5/11 EK:N JÄLKEEN:

1. Elfyn Evans Toyota 29.01,1

2. Ott Tänak Hyundai +8,5

3. Kalle Rovanperä Toyota +14,3

4. Sebastien Ogier Toyota +17,8

5. Esapekka Lappi Ford +20,9

6. Thierry Neuville Hyundai +23,6

7. Craig Breen Hyundai +24,2

8. Teemu Suninen Ford +31,4

9. Takamoto Katsuta Toyota +49,6

10. Emil Lindholm Skoda +1.45,7 (WRC3)

--

12. Jari Huttunen Hyundai +1.53,4 (WRC3)

--

17. Eerik Pietarinen Skoda +2.23,8 (WRC3)

JWRC

1. Tom Kristensson, Ruotsi

2. Martins Sesks, Latvia, +23,0

3. Lauri Joona, Suomi, +33,1

- -

5. Sami Pajari, Suomi, +1.01,2

14.2.2020 klo 21:47: Lisätty vahvistus Latvalan ajamisesta Sardiniassa ja syy teknisille ongelmille.

Lue myös:

Kalle Rovanperä sensaatiomaisesti palkintokorokevauhdissa avauspäivänä: "Rytmi on löytynyt yllättävän helposti"

Latvalan odotetusta paluukisasta tuli jättipettymys – keskeytys jo kolmen erikoiskokeen jälkeen: "Olisin toivonut paljon parempaa"

Maailmanmestari pudotti upeasti ajaneen Rovanperän kolmanneksi, Latvalan odotetusta paluukisasta tuli katastrofi – näin eteni Ruotsin MM-rallin vauhdikas avauspäivä

Tommi Mäkisen uran tärkeimmästä sopimuksesta sovittiin saunassa – suomalainen lajilegenda kertoo taustoista Tomin nuoteista -podcastissa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat