EM-kisoihin hamuava Petteri Forsell hylkäsi rahakkaimmat tarjoukset: uusi seura löytyi tutusta sarjasta – "Hyvä sauma hommata kisapaikka"

Petteri Forsell kertoo saaneensa hyvän vastaanoton uudessa seurassaan Korona Kielcessä.

jalkapallo
Petteri Forsell
Petteri Forsell edusti viime kaudella Miedz Legnicaa. AOP

Petteri Forsellin unelma EM-kisapaikasta otti perjantaina askeleen lähemmäs toteutumista, kun maajoukkuejalkapalloilijan sopimus Puolan pääsarjassa pelaavan Korona Kielcen kanssa julkaistiin.

Yle Urheilun tavoittama Forsell kertoo, että tarjouksia tuli myös muualta.

– Tässä on ollut muutamia sellaisia vaihtoehtoja, että jos kisat eivät olisi tulossa, voisi mennä ottamaan rahat sieltä. Mutta sieltä olisi huonompi sauma kisajoukkueeseen. Täällä on hyvä sauma pelata hyvä kevät ja hommata kisapaikka. Lisäksi valmentaja halusi minut tänne, Forsell kertoi puhelimitse Kielcestä.

Forsell, 29, purki sopimuksensa viime kauden päätteeksi Puolan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle pudonneen Miedz Legnican kanssa pari viikkoa sitten. Viime syksyn Forsell pelasi lainalla HJK:ssa.

– Ne tietävät täällä, että olen hyvässä juoksukunnossa ja juossut peleissä pitkiä matkoja. Nyt on mietityttänyt, miksei tämä siirto tapahtunut jo kuukausi tai kaksi sitten, Forsell pohti.

Forsell ei kuitenkaan myöntänyt stressanneensa tilanteesta.

– Totta kai on aina kiva päästä sorvin ääreen, mutta ei tässä mitään paineita vielä ollut. Tiesin olevani hyvässä kunnossa.

Hyvä vastaanotto

Puola on Forselille tuttu paikka pelata, sillä hän siirtyi IFK Mariehamnista kauden 2014–2015 jälkeen ensimmäisen kerran Miedz Legnican riveihin. Toinen visiitti seurassa alkoi tammikuussa 2018. Forsell halusi purkaa sopimuksen viime kauden päätteeksi pääsarjasta pudonneen seuran kanssa, sillä pelit Puolan divarissa eivät innostaneet.

– Olisin jatkanut Puolan pääsarjassa jo viime kesänä, mutta silloin seura halusi niin paljon siirtokorvausta, että muutama siirto kaatui ja päädyimme siihen, että tulen lainalle HJK:hon, Forsell kertaa.

Korona Kielceä Forsell kuvaileekin luonnolliseksi jatkumoksi.

– Mutta tietenkin sitä aina toivoo, että pääsee isompaan sarjaan.

Petteri Forsell
Petteri Forsell pääsi Markku Kanervan kainaloon Huuhkajien torijuhlissa. Tomi Hänninen

Forsell saapui uudelle kotipaikkakunnalleen keskiviikkona, ja on ehtinyt treenata uuden seuransa kanssa kahdesti. Stadion on tuttu yhdestä vierasottelusta.

– Hieno stadion tämänkokoiselle seuralle ja hyvät fanit sekä todella hyvät olosuhteet, Forsell kuvailee ensitunnelmiaan.

Vastaanotto seurassa on ollut hyvä, sillä myös uudet pelikaverit tunnistivat taitavan suomalaisen, joka iski kaudella 2018–2019 Puolan pääsarjassa peräti 13 maalia.

– Sain heti luottamuksen aika isolta osalta pelaajista. Oli kiva tulla treeneihin, kun sai paljon syöttöjä ja palloa tuli aika paljon itselle. Se on kuitenkin se, millä elän, Forsell kertoo.

Uudessa seurassa Forsell kaipaakin luottamuksen myötä isoja peliminuutteja.

– Se tarkoittaa yleensä sitä, että teen paljon maaleja ja annan maalisyöttöjä.

Maalintekijää joukkue myös kaipaa, sillä se on sarjan häntäpäässä kolmanneksi viimeisenä. Yläloppusarjaan on matkaa kahdeksan pistettä.

– Ihan hyvissä asemissa ollaan, että vielä tässä vaiheessa ei ole hätää. Jos tekee paljon maaleja ja antaa syöttöjä, silloin yleensä voittaa pelejä.

Maalintekopaineita Forsell ei kuitenkaan myönnä ottavansa.

– Aina kun menen kentälle, odotan, että teen joitakin tehoja. Se on ollut pienestä asti se, mitä osaan tehdä, jos jotain osaan tehdä. On kiva, että minulta odotetaan paljon. Sitten pitää vain vastata siihen huutoon.

Forsell on puhunut avoimesti EM-haaveestaan muun muassa Yle Urheilun haastattelussa tammikuussa. Aikaa historiallisiin jalkapallon EM-kisoihin on tässä kohtaa neljä kuukautta.

Mutta mitä Forsellin on tehtävä pelatakseen Kööpenhaminassa 13. kesäkuuta?

– En osaa muuttaa sen suuremmin mitään, pieniä yksityiskohtia voi omassa pelissä aina kehittää. Uskon, ettei siinä sen isompia taikatemppuja tarvitse tehdä.

Lue myös:

Petteri Forsell löysi uuden seuran: pääsee antamaan EM-kisanäyttöjä Puolan pääsarjassa

Auton ratissa Puolasta Suomeen: sopimuksensa purkanut Petteri Forsell tekee kaikkensa EM-kisaunelman eteen – "Toivotaan, että joku tekisi hyvän paniikkihankinnan"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat