Suora

  • Elävä arkisto esittää

Kommentti: Kaukalotaiteilija Juhamatti Aaltonen on Kärpille suuri mahdollisuus kevään mestaruustaistelussa

Juhamatti Aaltosen paluu loppukaudeksi Oulun Kärppiin sähköisti hetkessä alkaneen SM-liigakevään, kirjoittaa Yle Urheilun Jussi Saarinen.

Jääkiekon miesten SM-liiga
Juhamatti Aaltonen
Juhamatti Aaltonen palasi kasvattajaseuraansa tällä viikolla.Tomi Hänninen

Jos Jesse Puljujärvi oli syyskaudella aiheellisestikin SM-liigan kiinnostavin pelaaja, on Juhamatti Aaltonen lähes samaa kaliiberia nyt keväällä. Aaltosen kaltainen persoona ja parhaimmillaan häikäisevä kiekkotaiteilija sekä kaukaloiden luonnonlapsi jättää harvoin ketään kylmäksi.

Juhamatti Aaltonen on Kärpille erinomainen bonus kevään mestaruustaistelussa. Liigan suurin mestarisuosikki haluaa Aaltosen kaappaamisella maksimoida mahdollisuutensa nostaa Kanada-maljaa kauden päätteeksi.

Aaltonen saapui perjantaina Raksilan kotikulmilleen hyvällä itseluottamuksella, koska pohjat olivat kunnossa. Se, että kokenut laituri tahkosi Pelicansin kärkiketjussa lähes 20 minuuttia per ottelu ja 17 maalia oli osoitus, että viimeistelytaito on Aaltosella edelleen tallessa. Miehen pelivalmius on ollut myös asiallisella tasolla, vaikka Pelicans joukkueena kynti syvällä läpi kauden.

Kärpissä Aaltonen joutuu totuttelemaan luonnollisesti erilaiseen tilanteeseen: hyökkääjien peliaika jakaantuu tasaisemmin eikä vakituinen paikka ylivoimakoostumuksissa ole Kärpissä välttämättä kenellekään itsestäänselvyys.

Aaltonen teki lupaavan vaikutuksen paluuottelussaan. Uhrautuvaa karvauspelaamista ja pari väkevää kiekonriistoa nähtiin heti avauserässä. Pohjustus Kärppien 1-2 kavennukseen oli puolestaan aaltosmaisen tuttua toimintaa.

Kunnon sitoutumisella, hyvällä pelimoraalilla varustettu Juhamatti Aaltonen on Kärpille valtava mahdollisuus. Hän itse myös tietää, ettei pelivuosiakaan huipputasolla ole 34-vuotiaana enää loputtomasti jäljellä. Nyt jos koskaan Aaltosella on hieno sauma laittaa koko sielunsa ja parhaimmillaan huikea taitonsa likoon vielä kerran kasvattajaseurassaan. Palkinto saattaa olla kultainen.

Nyt jo konkareiden kaartiin kuuluvalla Aaltosella on kenties viimeisiä mahdollisuuksia kokea urallaan kevään 2014 mestaruushuuman kaltainen euforia. Tähän hän lienee Kärpissä valmis tarvittaessa vaikka hieman pienemmässäkin roolissa.

Lue myös:

Juhamatti Aaltonen palaa Kärppiin – Pelicansin tyhjennysmyynti jatkuu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat