Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kristiina Mäkelä loikki Euroopan tilastokakkoseksi

Kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelän hallikauden toinen ja viimeinen kilpailu toi toisen sijan hyvällä tuloksella 14,20 Ranskan Val-de-Reuilin kansainvälisessä hallikilpailussa.

urheilu
Kristiina Mäkelä
AOP / imago sportfotodienst

Kristiina Mäkelän tulos 14,20 rikkoo Pariisin EM-kisojen tulosrajan ja vie hänet kuluvan talven Euroopan hallitilastossa toiseksi.

– Alussa juoksu vähän takkusi, mutta sitten rupesin heräämään. Kilpailussa ei kuitenkaan tullut yhtään sellaista ahaa nyt se lähti -hyppyä. Kun juoksu alkoi kulkea, tuli pieniä virheitä kuten tasapainon horjahduksia, Mäkelä totesi.

Mäkelän edellä talven Euroopan hallitilastossa on vain Ranskan kisan tuloksella 14,33 voittanut Portugalin kokenut Patricia Mamona.

– Alussa Kristiinalla oli pientä hakemista lähinnä juoksussa ja hyppyrytmin löytämisessä, mutta kisan tuoman tsempin kautta se löytyi. Sitten tuntui, että kisa loppui vähän kesken, Mäkelän valmentaja Tuomas Sallinen arvioi.

Mäkelän ponnisti tasaisen sarjan, jossa oli vain yksi alle 14 metrin hyppy. Hänen kolme viimeistä hyppyään kantoivat 14,08, 14,20 ja 14,15.

– Olisihan siinä ollut saumaa paljon parempaankin tulokseen, mutta tähän on hyvä lopettaa hallikausi. Tästä jäi hyvä fiilis jatkaa treeniä kohti kesää, Mäkelä sanoi.

Mäkelän alkuperäinen ajatus oli huipentaa hallikausi Kiinan Nanjingin MM-halleihin, mutta kun kisa peruttiin koronaviruksen takia, Mäkelä typisti hallikauden kahteen kilpailuun.

Lue myös:

Neziri kakkonen Berliinissä – ”SE:tä hain, alle 7,95:n haluaisin”

Lähteet: SUL-tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat