Mitä Uefan City-päätöksestä seuraa? Guardiolan motivaatio koetuksella, Valioliigan viitonen voi päästä Mestarien liigaan

Manageri Pep Guardiola ja useat pelaajat saattavat harkita lähtöä Manchester Citystä, jos seuran valitus ei mene läpi ja europelit jäävät väliin kahdeksi vuodeksi.

urheilu
Pep Guardiola
Jatkaako Pep Guardiola Manchester Cityssä?AOP

Euroopan jalkapalloliitto Uefan päätös sulkea Manchester City Uefan alaisista kilpailuista kahdeksi seuraavaksi kaudeksi aiheuttaa monenlaisia keskusteluja ja spekulaatioita.

Päätöksen syynä ovat seuran taloudellisia reilun pelin sääntöjä koskevat vakavat rikkeet. Uefan päätöksen mukaan (siirryt toiseen palveluun) seura toimitti vuosina 2012–2016 Uefalle väärää tietoa sponsorituloistaan ja kannattavuusluvuistaan.

Manchester City julkaisi virallisen lausunnon (siirryt toiseen palveluun), mutta muuten seuran piirissä on ollut hiljaista. Lausunnossa City sanoo olevan päätökseen pettynyt, mutta ei yllättynyt. Seura aikoo valittaa päätöksestä urheilun kansainväliseen vetoomustuomioistuimeen CAS:iin.

Jos valitus ei mene läpi ja Cityä ei nähdä eurokentillä seuraavaan kahteen kauteen, mitä se tarkoittaa esimerkiksi manageri Pep Guardiolan kannalta? Guardiola on toistuvasti vakuuttanut jatkavansa seurassa sopimuksensa loppuun, vuoteen 2021 asti.

Guardiola on kuitenkin myös sanonut luottavansa seurajohtoon, joka on vakuuttanut hänelle, että väärinkäytöksiä ei ole tapahtunut. Tunteeko hän nyt tulleensa petetyksi? Ja kiinnostaako huippuvalmentajaa jatkaa seurassa, joka ei ole mukana Mestarien liigassa?

Sama koskee myös pelaajia. Pitkään Cityn avainpelaajiin kuulunut David Silva on joka tapauksessa lähdössä tämän kauden jälkeen. Ensi kauden jälkeen sopimus päättyy Sergio Aguerolla ja Leroy Sanella. Kaikkien pelaajien kohdalla edessä olisi kaksi kautta ilman Mestarien liigaa, joten lähtöhaluja voi olla.

Cityn sulkeminen eurokentiltä voi myös muuttaa kilpailua Mestarien liigan paikoista Englannissa. Perinteisesti Englannissa on taisteltu neljän parhaan joukkoon pääsemisestä. Ei ole täysin selvää, mitä tapahtuu Cityn sulkemisen jälkeen, mutta jos viidenneksi sijoittuva joukkue saa paikan ensi kauden Mestarien liigaan, se muuttaa asetelmia.

Jos Cityä ei lasketa mukaan. Mestarien liigan paikoissa olisivat tällä hetkellä kiinni ylivoimaisen Liverpoolin lisäksi Leicester, Chelsea ja todellinen yllättäjä Sheffield United. Moni muukin seura olisi kuitenkin hyvin taistelussa mukana.

Tämän kauden Mestarien liigaa rangaistus ei koske. Manchester City kohtaa neljännesvälierissä Real Madridin.

Lue myös:

Manchester City suljetaan Mestarien liigasta seuraavaksi kahdeksi kaudeksi – seura aikoo valittaa urheilun vetoomustuomioistuimeen

Lähteet: BBC

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat