Suora

  • "Äiti, anna mä menen": Mikael Hagelstam muutti 13-vuotiaana ulkomaille tanssin vuoksi - ei välitä, kun virolaisvalmentajat huutavat hänen tuhlaavan vanhempiensa rahoja
  • Urheiluruutu

Antti Aalto räväytti uskomattomasti hänelle uudessa mäessä ja murehti jo palkintojen jakoa: "Toivottavasti ei samanlaista palkintoa tule kuin Jannelle" – hypyt loksahtivat kohdilleen Planican harjoitusviikon aikana

Mäkihyppääjä Antti Aalto sijoittui kuudenneksi Kulmin lentomäen kisassa. Aallon paras sija tämän kauden maailmancupissa ennen tätä oli 21:s.

mäkihyppy
Antti Aalto
Antti Aalto onnistui loistavasti Kulmin lentomäessä.Christian Bruna/AOP

Lähes kaikki näytti loksahtaneen mäkihyppääjä Antti Aallolla kohdalleen, kun hän leiskautti kuudenneksi maailmancupissa Kulmin lentomäessä Itävallassa. Aalto pesi tuloksellaan muun muassa kaikki kisan norjalaiset.

Huippusija teki Aallolle hyvää. Hänen paras sijansa tämän kauden maailmancupissa oli ennen kauden ensimmäistä lentomäen kisaa 21:s.

225,5 metriä kantaneen toisen hypyn jälkeen Aalto tuuletti villisti mäkimontussa.

– Ei varmaan toistaiseksi ole tullut yhtä isoja tuuletuksia. Tuo sija tuntui ihan hyvältä, kun alkukausi oli pikkuisen hankala, Aalto kommentoi puhelimitse Yle Urheilulle.

Katso Aallon hypyt ja tuuletukset alla olevaa kuvaa klikkaamalla.

Antti Aalto

Aallon ensimmäinen hyppy kantoi 214,5 metriä. Yle Urheilun mäkihyppyasiantuntija Janne Ahonen kaipasi ensimmäiseen hyppyyn lisää aggressiivisuutta loppulentoon. Aallon vartalo suoristui lopussa liikaa.

Toinen hyppy onnistui lähes nappiin, ja Aalto leiskautti metreissä mitattuna uuden oman ennätyksensä.

– Hyvin tasapainoisia hyppyjä oli, aika lailla tämän hetken tasoni kärkipäätä. Sain ne nyt molemmat kilpailuun. Ihan hyvä petraus alkukauteen verrattuna, Aalto sanoi.

Aiemmin lauantaina Ahonen kertoi Urheilustudiossa, että sai vuonna 1996 Kulmin lentomäkikisan voitosta palkinnoksi 191 pulloa viiniä. Aallolla palkintojenjako on edessä vasta illalla. Hän toivoo, että palkinto kuudennesta sijasta on maltillinen.

– Saa nähdä, mitä ne ovat keksineet. Toivottavasti ei samanlaista palkintoa tule kuin Jannelle, muuten olisi aika hankala mennä kotiin.

Harjoitusviikolta hyvä tuntuma: "Oli helpompi kisata"

Aalto ja muu Suomen mäkimaajoukkue harjoitteli kuluvalla kaudella Keski-Euroopassa. Joukkue kävi muun muassa mäkitreeneissä Planicassa.

– Mäessä hypyt tuntuivat oikein hyviltä Planicassa. Ne olivat positiivisia suorituksia. Luulen, että se näkyi tänään. Oli helpompi kisata, kun siellä sai hyviä suorituksia alle.

Ennen kauden alkua Aalto loukkasi nilkkansa lentopalloa pelatessaan. Loukkaantumisen takia hän pääsi tekemään hyppyharjoituksia lumella normaalia myöhemmin.

Nyt nilkkavamma tuntuu olevan viimein taakse jäänyttä elämää.

– Nilkka ei vaivaa enää, se on pitkälti sataprosenttisessa kunnossa. Vielä jalasta aavistuksen verran näkee, että nilkka on mennyt, mutta suoritukseen se ei vaikuta nyt oikeastaan millään tavalla. Sen puolesta on ihan hyvä tilanne.

Aalto ei ollut ennen tätä viikonloppua kilpaillut lainkaan Kulmin lentomäessä. Hän pääsi nopeasti sinuiksi uuden mäen kanssa, mutta nälkää uran parasta sijoitusta sivunnut kuudes sija ei vielä vienyt.

– Haluan saada sunnuntaina vähintään samanlaisia suorituksia kuin tänään. Se on tavoitteeni. Jos pikkuisen paranee, ei haittaa. Ihan hyvillä fiiliksillä lähden huomiseen.

Lähetys lentomäen sunnuntaisesta kilpailusta alkaa kello 11.55 TV2:ssa ja Areenassa.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

Uuden ennätyksensä hypännyt Antti Aalto ponnisti Kulmin lentomäessä upeasti kuudenneksi – sivusi uransa parasta sijoitusta

Janne Ahonen voitti 24 vuotta sitten Kulmin lentomäestä 191 pulloa viiniä – 190 pulloa on edelleen matkalla Kuningaskotkalle: "Onko joku janoinen sattunut matkalle?"

Harvinaista herkkua! Peräti neljä suomalaista Rukan mäkikisaan – Aalto palasi onnistuneesti maailmancupiin: "Olen helpottunut"

Antti Aalto tavoittelee hyppyä maailman mäkieliittiin – isä uskoo tasaisen luonteen vievän pitkälle: "Joku voisi pitää Anttia värittömänä ihmisenä"

Suomen ykkösmäkimies Antti Aalto vei SM-kultaa viikkojen loukkaantumistauon jälkeen – hypyt vaikuttivat lupaavilta: "Nilkka ei kamalasti haitannut tekemistä"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat