Suora

  • Urheiluruutu

Krista Pärmäkoski jäi Therese Johaugin vauhdista yli minuutin

Seitsemänneksi hiihtänyt Pärmäkoski jäi minuutin ja 15 sekuntia.

hiihto
Krista Pärmäkoski
Krista Pärmäkoski oli lauantaina paras suomalainen. Lehtikuva / Heikki Saukkomaa

Krista Pärmäkoski on hiihtänyt parhaana suomalaisena seitsemänneksi maastohiihdon maailmancupissa Ruotsin Östersundissa. Pärmäkoski hävisi pohjoismaisen kiertueen avauskisassa voittaja Therese Johaugille minuutin ja 15 sekuntia, kun matkana oli 10 kilometriä vapaalla hiihtotavalla.

Ruotsissa ja Norjassa neljällä paikkakunnalla hiihdettävä kiertue on Pärmäkosken tämän kauden päätavoite, varsinkin kun vuodenvaihteen Tour de Ski -kiertue jäi häneltä väliin sairastumisen takia.

Kiertueen alku ei ollut Pärmäkoskelle paras mahdollinen, sillä ero kärkikaartiin kasvoi suureksi.

Östersundissa Pärmäkosken edellä oli viisi norjalaista. Johaugin johdolla norjalaiset ottivat kolmoisvoiton, sillä Heidi Weng oli toinen ja Ingvild Flugstad Östberg kolmas. Pärmäkosken edelle menivät myös Ruotsin Ebba Andersson nelossijallaan, Norjan Ragnhild Haga viidentenä ja Astrid Uhrenholdt Jacobsen kuudentena.

Johaug otti kiertueella heti komennon, sillä Weng jäi hänen vauhdistaan 45 sekuntia. Pärmäkoski oli kolmossijasta 28 sekunnin päässä.

Niskanen, Mononen ja Kyllönen pettyivät

Muista suomalaisista Kerttu Niskanen oli 27:s, Laura Mononen 34:s ja Anne Kyllönen 42:s. Niskanen jäi kärjestä lähes kaksi minuuttia, Mononen ja Kyllönen yli kaksi minuuttia.

Niskanen oli ihmeissään kilpailun jälkeen.

– Kyllä ihmetyttää, missä on tämän hetken vire? En olisi tällaista avausta toivonut. Meni aivan penkin alle, Niskanen summasi Yle Urheilulle.

Mononen ja Kyllönen olivat samoilla linjoilla Niskasen kanssa.

– Olo tuntui ihan hyvältä, mutta tulos oli aika huono. En näin surkeaa tulosta odottanut. Eroa tuli kärkeen aika paljon. Kyllä täämä päivä oli pettymys. Tämä ei tiedä hyvää huomista ajatellen. Huomenna täytyy tehdä aika paljon töitä, jos meinaa kammeta vähän paremmille sijoille, Mononen totesi.

– Tulos on kaikkea muuta kuin hyvä. En voi missään nimessä olla tyytyväinen. Tämä päivä pitää nollata ja lähteä huomiseen, Kyllönen sanoi.

Naisten kiertue jatkuu sunnuntaina perinteisen hiihtotavan takaa-ajolla. Kilpailua voi jännittää TV2:sta ja Areenasta suorana kello 16.55 alkaen.

Tulospalvelu:

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

Pärmäkoski jäi Östersundissa yli minuutin voittajasta, mutta suomalainen ei ole huolissaan tilanteestaan – kisa meinasi tärveltyä heti alussa: "Kahdesta sentistä kiinni, etten olisi rysäyttänyt ladulta ulos"

Suomalaiset kummastelivat mystisen heikkoa menoa ladulla: "Avaus meni aivan penkin alle" – huoltopäällikkö myönsi voitelun epäonnistuneen

Ski Tourin avaus meni suomalaisittain poskelleen – pettynyt Niskanen kertoi avoimesti syyt: "Emme varmasti olleet paras huoltoryhmä tällä kertaa"

Pärmäkosken kausi on ollut vaisu – hiihtäjä uskoo uudella kiertueella top3-sijoituksiin, mutta asiantuntija nostaa esille yhden suuren huolenaiheen

Iivo Niskanen lähtee taistelemaan maailmancupin kärkisijoista raskaalle kiertueelle: "Sitä on ainakin harjoiteltu, että kestäisi kovia vetoja jatkuvalla syötöllä"

Urheilijan ammattia ei arvosteta, eläke on olematon, taloudellinen toimeentulo sakkaa – Matti Heikkinen haluaa lain, joka ratkaisee huippu-urheilun ongelmat

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat