Suora

  • DreamHack Masters Spring 2020
  • Urheiluruutu

Rajuista kivuista ennen kautta kärsinyt maailmanmestari sivuutti haastattelut – pikakisan voittajan taustalla älytöntä menestystä niittänyt valmentaja: "Luulen, että suojattini ovat voittaneet 70 mitalia"

Venäläinen Aleksandr Loginov vei pikakisan maailmanmestaruuden Italian Anterselvassa 6,5 sekunnin turvin.

ampumahiihto
Aleksandr Loginov, MM-kisat 2020 Anterselva
Aleksandr Loginov pääsi tuulettamaan maailmanmestaruutta pikakisan jälkeen.Andrea Solero/AOP

28-vuotias Aleksandr Loginov nappasi lauantaina uransa ensimmäisen ampumahiihdon maailmanmestaruuden aikuisten kisoissa. Loginov ampui puhtaasti 10 kilometrin pikakisassa ja vei MM-kullan ranskalaisen Quentin Fillon Maillet'n edestä 6,5 sekunnilla.

Kuluvan maailmancup-kauden aikana Loginov ei ole päässyt nauttimaan voitoista. Palkintokorokkeelle hän on kiivennyt kolmesti henkilökohtaisissa kilpailuissa: kahdesti pikakisassa ja kerran takaa-ajossa.

Muutamat huippusijat ovat kuitenkin melkoinen saavutus, sillä Loginovin valmistautuminen kauteen oli todella vaikea. Hän kärsi mediatietojen mukaan (siirryt toiseen palveluun) niin kovista selkä- ja kyynärpääkivuista, että sängystä nouseminenkin oli vaikeaa vielä kolmisen viikkoa ennen maailmancup-kauden alkua.

Venäjän ampumahiihtomaajoukkueen päävalmentaja Antoli Khovantsev kertoi Yle Urheilulle kisan jälkeen, ettei Loginov pystynyt kolmeen viikkoon treenaamaan kuin jalkoja. Loginov treenasi telo vain rauhallisia rullahiihtotreenejä ja hiihtoloikkaa ilman sauvoja

Pikakisan voittonsa jälkeen Loginov sivuutti haastatteluja odottaneet toimittajat.

Monet urheilijat treenaavat paljon, mutta me olemme kohdistaneet harjoituksen oikeisiin asioihin, harjoitelleet oikein.

Antoli Khovantsev

Loginovin mestaruudesta Khovantsev oli hyvin onnellinen. Hän sanoi valmennusjohdon huomanneen jo perjantaina, että Loginovin mitali on Anterselvasta mahdollinen. Perjantaina MM-kisat avanneessa sekaviestissä Loginov ampui nollat ankkuriosuudella ja toi joukkueen kuudentena maaliin.

Khovantsevin mukaan erityisesti Loginovin ammunta on parantunut viime kaudesta.

– Monet urheilijat treenaavat paljon, mutta me olemme kohdistaneet harjoituksen oikeisiin asioihin, harjoitelleet oikein.

– Olemme saaneet korjattua makuu- ja pystyasentojen ongelmakohdat. Nyt olemme harjoitelleet myös paljon tuuliammuntaa. Eri tuulissa ampumisen ansiosta Loginov on oppinut hallitsemaan tuuliolosuhteet paremmin.

Khovantsev on tuttu kasvo myös suomalaisille, sillä hän on uransa aikana valmentanut Venäjällä, Suomessa, Virossa ja Ukrainassa. Valmentajana hän on niittänyt melkoista menestystä.

– Luulen, että junioreista lähtien suojattini ovat voittaneet 70 mitalia. Maajoukkueissa mitaleja taitaa olla nyt 38.

Sunnuntaina ampumahiihdon MM-kisoissa käydään takaa-ajot. Lähetys naisten takaa-ajosta alkaa TV2:ssa ja Areenassa kello 13.55. Miesten takaa-ajo on vuorossa kello 16.10.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

Dopingista aiemmin kärynneen Loginovin voitto pikakisassa aloitti rajun sanasodan MM-kisoissa – mitalien ulkopuolelle jätetty Bö tylytti NRK:lle: "Hänen ei pitäisi olla täällä"

Miesten ampumahiihdon pikakisan voitto Venäjälle, suomalaiset pettyivät – "Tästä varmasti opitaan jotain"

Entinen ampumahiihtäjä Ustjugov menettää viestin olympiakultansa

Kaisa Mäkäräinen valitteli väsymystään, asiantuntija tyrmää takaa-ajon: "Siinä saisi kuitenkin lepoa, jos jättäisi kisan väliin"

Yhdysvaltain ampumahiihtojoukkueessa työskentelevä suomalainen paljastaa MM-yllätyksen taustat: "Tänä aamuna löydettiin jotain erittäin mielenkiintoista"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat