Suora

  • Elävä arkisto esittää

Liigan tyhjennysmyynti puhuttaa kiekkovaikuttajia – liigapomo ei lämpene sarjan avaamiselle: "On muitakin asioita"

Jääkiekkoliigan puheenjohtaja Heikki Hiltunen kertoi mielipiteensä helmikuun siirtorulianssiin, joka sai sunnuntaina pisteen tämän vuoden osalta.

urheilu
Pelicans
AOP

Yle Puheen jääkiekkokierros jututti SM-liigan sarjapomo Heikki Hiltusta, joka summasi mielipiteensä vuodesta toiseen mielipiteet jakavaan Liigan tyhjennysmyyntiin. SM-liigan kaltaisessa suljetussa sarjassa tämä on mahdollista.

Esimerkiksi Lahden Pelicans päästi kahdeksan pelaajaa muualle helpottaakseen taloudellista tilannettaan. Joukkueen kannattajille ja varsinkin kausikorttilaisille helmikuun siirtosaaga aiheuttaa parranpärinää.

– Tässä on monenlaisia tilanteita taustalla. Toiset pelaajat haluavat oma-aloitteisesti siirtyä joukkueisiin, jotka pelaavat isommista panoksista, toisilla on taas sopimukset seuraavalle kaudelle toisaalla ja he haluvat siirtyä uralla saman tien eteenpäin. Sitten on taas tapauksia, joissa seurat haluavat luopua pelaajista muista syistä johtuen ja kehittää omia nuoria pelaajia loppukauden ajan, Hiltunen opastaa.

– Näissä kaikissa tapauksissa seurat joutuvat pohtimaan tahoillaan, mitä omat kannattajat ja kausikorttilaiset miettivät siirroista ja ymmärtävätkö he asian. Nämä asiat nousevat totta kai aina pintaan.

Onko tämä kestämätön tilanne uskollisille kiekkofaneille?

– Jokainen seura käy läpi tämän asian ja pohtii sitä, onko se imagolle, kannattajille ja yhteistyökumppaneille oikein. Jos se ei ole hyväksyttävää, niin yleensä se näkyy vielä samalla kaudella ja seuraavan kauden kausikorttimyynnissä, Hiltunen myöntää.

Heikki Hiltunen, SM-liigan hallituksen puheenjohtaja
AOP

Heikki Hiltunen, auttaako pelaajien myynti pohjamudissa nyt rämpiviä liigaseuroja isossa kuvassa?

– Kolikolla on molemmat puolet. Se voi auttaa antamaan seuralle paremmat lähtökohdat taloudellisessa mielessä, mutta se voi samalla syödä seurauskollisuutta ja myös kausikortteihin sitoutuneita kannattajia - ainakin alkukaudesta.

Liigan puheenjohtaja Hiltunen ei halua eikä voi luonnollisesti kommentoida yksittäisten seurojen tilanteita.

– Ollaan pohdittu ja keskusteltu (SM-liigan hallituksessa ja johtoryhmässä) keinoja, joilla tähän voisi puuttua tai ainakin hillitä sitä. Totta kai meidän agendassa on löytää keinot, joilla joukkueet pysyisivät mahdollisimman pitkään siinä asemassa, missä ne lähtivät kauteen tai mieluummin vaikka vahvistettuna, eivätkä ne tyhjenesi kauden lopussa.

HIFK:n Antti Tyrväinen ja Kärppien Janne Pesonen kuvassa
Pelicansista äskettäin HIFK:hon siirtynyt Antti Tyrväinen ja Kärppien Janne Pesonen kuvassaLehtikuva

Yksi keino olisi se, että Liiga avattaisiin nousulle ja putoamiselle. Mitä mieltä liigapomo on tästä vaihtoehdosta?

– Se voi olla yksi keino paletissa, mutta itse en usko henkilökohtaisesti, että se olisi tässä tilanteessa paras ratkaisu Suomi-kiekon kannalta. Tähän on tietysti niin monta mielipidettä, kuin keneltä kysyy asiaa. On muitakin asioita kuin sarjan avaaminen. Kokonaisuuden kannalta se ei olisi nykytilannetta yhtään parempi vaihtoehto, toteaa Hiltunen.

Sportin valmentaja Risto Dufvalla on oma näkemyksensä helmikuun pelaajarumballe.

– Itselläni on tähän se periaate, että ne pelaajat, jotka ovat pudotuspelien alkaessa avauskentällisessä ja niiden kaikkien naama löytyy seuran joukkuekuvasta, niin kausi on silloin mennyt seuralla hyvin.

Lue myös:

Liigan siirtoikkuna meni kiinni, katso kaikki muutokset – mestariehdokkaat hankkivat riveihinsä leveyttä kilpaa

Siirtoikkunan viime metreillä erikoinen veto – Teemu Ramstedt SaiPasta Suomi-sarjaan

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat