Seuraa näitä sunnuntaina: Kaisa Mäkäräinen kisaa vastoin asiantuntijan neuvoja takaa-ajossa, Antti Aalto hakee uransa parasta sijoitusta – "Voi nousta podiumille kaiken sattuessa kohdalleen"

Urheilustudion lähetykset alkavat sunnuntaina kello 10.50 alkaen TV2:ssa ja Areenassa.

ampumahiihto

1

Kaisa Mäkäräinen
Imago sport/AOP

Päävalmentaja vahvistaa: Mäkäräinen hiihtää takaa-ajon

Ampumahiihdon MM-kisat jatkuvat Italian Anterselvassa sunnuntaina takaa-ajoilla.

Kaisa Mäkäräinen epäonnistui rajusti perjantain pikakisassa. Suomalainen joutui neljä kertaa sakkokierrokselle ja jäi sijalle 40. Hänellä on takaa-ajossa kirittävää kärkeen reilut puolitoista minuuttia.

Pikakisan jälkeen Mäkäräinen valitteli, ettei ole saanut nukuttua kunnolla. Myös palautuminen oli ollut hankalaa torstain sekaviestistä.

Yle Urheilun ampumahiihtoasiantuntija Sanna-Leena Perunka heittikin perjantaina ilmoille oman mielipiteensä. Hänen mielestään Mäkäräisen ei ole järkeä osallistua takaa-ajoon, vaan sunnuntai kannattaisi mieluummin käyttää lepoon.

Lauantaina ampumahiihtomaajoukkueen päävalmentaja Jonne Kähkönen vahvisti Yle Urheilun haastattelussa, että Mäkäräinen osallistuu takaa-ajoon.

– Hän starttaa ilman muuta. Pyrimme nyt parantamaan tekemistä. Kaisan tuntien kilpailu on kilpailu ja täysillä mennään.

Mäkäräinen oli kertonut lauantaiaamupäivän harjoituksissa Kähköselle, että pikakisa tuntui vielä jaloissa.

– Se on ihan normaalia, kun kilpaillaan korkealla ja on kova kilpailu alla. Uskon, että olemme valmiita uuteen koitokseen, kun alla on lauantain hyvä, huoltava harjoitus sekä hyvä ravinto ja nesteytys, Kähkönen sanoi.

Sunnuntain lähetykset:

Klo 13.55 Naisten takaa-ajo, TV2 ja Areena sekä Yle Puhe

Klo 16.10 Miesten takaa-ajo, TV2 ja Areena sekä Yle Puhe (lähetys radiossa alkaa kello 16.15)

Lue myös:

Kaisa Mäkäräinen valitteli väsymystään, asiantuntija tyrmää takaa-ajon: "Siinä saisi kuitenkin lepoa, jos jättäisi kisan väliin"

Yhdysvaltain ampumahiihtojoukkueessa työskentelevä suomalainen paljastaa MM-yllätyksen taustat: "Tänä aamuna löydettiin jotain erittäin mielenkiintoista"

Mäkäräinen ja Eder sortuivat ohilaukauksiin – suomalaisten pikakisa penkin alle, maailmanmestaruus Norjaan

Kauden komeetta Tiril Eckhoff ei ymmärrä menestystään ja välitti Kaisa Mäkäräiselle vienon pyynnön – "Kaisa on todellinen legenda ampumahiihdossa"

2

Antti Aalto
Christian Bruna/AOP

Antti Aalto hakee Kulmin lentomäestä uransa parasta sijaa

Mäkihyppääjä Antti Aalto ponnisti merkittävän tulosparannuksen alkukauteensa nähden lauantaina Kulmin lentomäessä Itävallassa. Aalto sivusi uransa parasta sijoistusta ja oli kisassa kuudes. Hän ei ollut koskaan aikaisemmin hypännyt Kulmin mäestä.

Kisan jälkeen Aalto kertoi Yle Urheilulle, että hän lähtee tavoittelemaan sunnuntain kilpailusta vähintään yhtä hyvää onnistumista, mahdollisesti jopa lauantaista parempaa sijoitusta.

Yle Urheilun mäkihyppyasiantuntijan Tommi Nikusen mukaan Aallon hyppäämisessä oli tapahtunut merkittävä parannus alkukauden kisoihin nähden. Ennen lauantaita Aallon paras maailmancupin sijoitus tältä kaudelta oli 21:s.

– Kyllä siinä oli huikean paljon parempaa. Jo lähtökohtaisesti asento oli selkeästi tasapainoisemman oloinen ja riittävästi etupuolella. Kaikkein tärkeintä oli se, että ponnistuksen jälkeen hän sai suunnattua lantion ylöspäin ja pääsi hypyn herraksi, Nikunen sanoi.

Nikunen kehui, että Aalto hyppäsi Kulmista harjoituskierros mukaan lukien kolme erittäin hyvää hyppyä. Suoritukset myös paranivat hyppy hypyltä.

Asiantuntija uskoo, että Aallolla on mahdollisuudet vielä parempaan.

– Tuolla tekniikalla hän voi nousta podiumille kaiken sattuessa kohdalleen.

Lentomäki sopii Aallolle eri mäkikisoista erityisen hyvin, sillä hän on hyvä lentäjä.

– Mitä isompaan mäkeen mennään, sitä paremmin Aalto pystyy käyttämään omia vahvuuksiaan. Fyysisellä puolella on vielä jonkinlainen rajoittava tekijä, joka korostuu, mitä pienemmässä mäessä ollaan. Pienissä mäissä ponnistusvoiman merkitys kasvaa, Nikunen kommentoi.

Sunnuntain mäkilähetys alkaa kello 11.55 TV2:ssa ja Areenassa.

Lue myös:

Antti Aalto räväytti uskomattomasti hänelle uudessa mäessä ja murehti jo palkintojen jakoa: "Toivottavasti ei samanlaista palkintoa tule kuin Jannelle" – hypyt loksahtivat kohdilleen Planican harjoitusviikon aikana

Uuden ennätyksensä hypännyt Antti Aalto ponnisti Kulmin lentomäessä upeasti kuudenneksi – sivusi uransa parasta sijoitusta

3

Johannes Thingnes Bö ja Tarjei Bö, Anterselvan MM-kisat
DeFodi Images/Getty Images

Veljekset suunnittelivat yhteistyötä pikakisan pettymyksen jälkeen

Ampumahiihdon norjalaiset superveljekset Johannes Thingnes Bö ja Tarjei Bö joutuivat pettymään lauantain pikakisassa. Tarjei Bö oli kilpailun neljäs. Hän jäi mitalista kolmen sekunnin päähän. Johannes Thingnes Bö oli puolestaan viides.

Yle Urheilun haastattelussa Johannes Thingnes Bö aprikoi, pitäisikö veljesten tehdä yhteistyötä ja ottaa samaan kelkkaan vielä MM-pronssimitalisti Martin Fourcade.

– Olemme kaikki noin viiden sekunnin sisällä toisistamme. Meidän täytyy tehdä töitä yhdessä ja yrittää karistaa muut kannoilta.

Sunnuntain lähetykset:

Klo 13.55 Naisten takaa-ajo, TV2 ja Areena sekä Yle Puhe

Klo 16.10 Miesten takaa-ajo, TV2 ja Areena sekä Yle Puhe (lähetys radiossa alkaa kello 16.15)

Lue myös:

Rajuista kivuista ennen kautta kärsinyt maailmanmestari sivuutti haastattelut – pikakisan voittajan taustalla älytöntä menestystä niittänyt valmentaja: "Luulen, että suojattini ovat voittaneet 70 mitalia"

Miesten ampumahiihdon pikakisan voitto Venäjälle, suomalaiset pettyivät – "Tästä varmasti opitaan jotain"

Kaisa Mäkäräinen valitteli väsymystään, asiantuntija tyrmää takaa-ajon: "Siinä saisi kuitenkin lepoa, jos jättäisi kisan väliin"

Yhdysvaltain ampumahiihtojoukkueessa työskentelevä suomalainen paljastaa MM-yllätyksen taustat: "Tänä aamuna löydettiin jotain erittäin mielenkiintoista"

4

Krista Pärmäkoski
Tomi Hänninen

Onnistuuko Suomen hiihtojoukkueen voitelu takaa-ajoon?

Suomalaisten ensimmäinen päivä Ruotsissa ja Norjassa hiihdettävällä Ski Tourilla oli todella vaikea. Sunnuntain takaa-ajoihin lähdetään lauantaisten tulosten perusteella.

Krista Pärmäkoski oli parhaana suomalaisnaisena seitsemäs. Hän jäi 10 kilometrin vapaalla voiton vieneestä Therese Johaugista minuutin ja 15 sekuntia.

Miesten puolella Iivo Niskanen jäi peräti sijalle 27. Hänen eronsa 15 kilometrin vapaalta voiton ottaneeseen Sjur Rötheen venyi minuuttiin ja kahdeksaan sekuntin.

Kilpailun jälkeen Niskanen kertoi rehellisesti, että huoltoryhmä ei ollut onnistunut täysin työssään. Suomalaisten suksi ei toiminut varsinkaan ylämäissä ja tasaisella.

Suomalaisittain sijoitusten reilu parantaminen 10 ja 15 kilometrin perinteisen takaa-ajoissa olisi todella tärkeää loppukiertueen kannalta.

Uudella Ski Tourilla säännöt ovat samanlaiset kuin usein Tour de Skillä. Bonussekunteja jaetaan sprinttikisojen lisäksi yhteislähtökisojen kymmenelle ensimmäiselle. Kiertue päättyy ensi viikon sunnuntaina takaa-ajokisaan, jossa maaliviivan ensimmäisenä ylittänyt on voittaja.

Sunnuntain lähetykset:

Kello 14.55 Miesten takaa-ajo, 15 km (p), Östersund, TV2 ja Areena

Kello 16.55 Naisten takaa-ajo, 10 km (p), Östersund, TV2 ja Areena

Lue myös:

Pärmäkoski jäi Östersundissa yli minuutin voittajasta, mutta suomalainen ei ole huolissaan tilanteestaan – kisa meinasi tärveltyä heti alussa: "Kahdesta sentistä kiinni, etten olisi rysäyttänyt ladulta ulos"

Pärmäkosken kausi on ollut vaisu – hiihtäjä uskoo uudella kiertueella top3-sijoituksiin, mutta asiantuntija nostaa esille yhden suuren huolenaiheen

Ski Tourin avaus meni suomalaisittain poskelleen – pettynyt Niskanen kertoi avoimesti syyt: "Emme varmasti olleet paras huoltoryhmä tällä kertaa"

Hiihdon maailmancup-pisteistä taistellaan tulevat yhdeksän päivää uudella hiihtokiertueella – näin seuraat kisoja Ylen kanavilla

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme