Isä-Harri kyynelehti sanojaan nieleskellen, Tommi Mäkinen täysin mykistynyt Kalle Rovanperän sensaatiomaisen suorituksen edessä: "Aivan käsittämätöntä, hän vain lensi"

Kalle Rovanperän nousu palkintokorokkeelle uransa toisessa WRC-rallissa hämmästytti Toyotan pomon Tommi Mäkisen ja isä Harri Rovanperän. Katso oheiselta videolta Harri Rovanperän tunteikas haastattelu kisan jälkeen.

Rallin MM-sarja
Harri Rovanperä.

Tuoreimmat ralliuutiset, -videot ja -podcastit sekä tiedot tulevista lähetyksistä löydät osoitteesta yle.fi/mmralli.

Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen on nähnyt urallaan kaikenlaista, mutta ei sentään tällaista. Vasta uransa toista WRC-rallia ajanut Kalle Rovanperä pesi kaikki hankalissa olosuhteissa Ruotsin MM-rallin päätöserikoiskokeella. 19-vuotias puuppolalainen nousi kuusinkertaisen maailmanmestarin, 36-vuotiaan tallikaverin Sebastien Ogierin ohi kisan kolmanneksi ja teki samalla historiaa olemalla nuorin MM-sarjan kuljettaja kolmen joukossa.

Kun vielä kolmas Toyota-kuski Elfyn Evans säväytti ajamalla kisan voittoon historian ensimmäisenä brittikuljettajana, Mäkinen oli ymmärrettävästi yhtä hymyä kisan jälkeen.

– He tekivät historiaa, aivan käsittämätöntä. Uskomaton suoritus Kallelta, hän vain lensi ja lensi. Kuinka ihmeessä tämä on mahdollista, kun hän ajoi ensimmäistä kertaa täällä ja muut ovat olleet ajamassa monta kertaa? Uskomatonta, uskomatonta, Mäkinen toisteli WRC:n lähetyksessä.

– Kalle on todella kova, ja jos Elfynissä meillä on kohta neljäs potentiaalinen mestariehdokas Ogierin, Ott Tänakin ja Thierry Neuvillen lisäksi, niin Kallessahan meillä on kohta viides, Mäkinen jatkoi Yle Urheilulle.

Rovanperän autoon tehtiin muutoksia lauantaina, ja ne toimivat.

– Viimeiselle metsäpätkälle Kalle muutti säätöjä, ja auto lähti toimimaan paremmin. Tänään kaikki sitten ihmettelivät, että hetkinen, mihin Kalle oikein lähti ajelemaan, Mäkinen naureskeli.

Kalle Rovanperä Ruotsin MM-ralli 2020.

Isä herkistyi

Kallen isä Harri Rovanperä voitti Ruotsissa vuonna 2001, ja nyt 19 vuotta myöhemmin hän pääsi todistamaan, kuinka oma poika nousi palkintokorokkeelle. Sanat takertuivat kurkkuun, ja kyyneleet valuivat silmissä.

– En tiedä, mitä sanoisin, pahoittelut. Tämä on ihan käsittämätöntä. Ajattelin, että ehkä puolen vuoden jälkeen tämä voisi olla mahdollista, kun hän oppii autosta, mutta jo nyt tällaisen tekeminen on enemmän kuin 100-prosenttinen suoritus. Powerin voittaminen vielä päälle on iso juttu, Rovanperä jutteli WRC:n lähetyksessä.

Myöhemmin päivällä Rovanperä pohti poikansa menestyksen syitä Yle Urheilulle.

– Hänellä on kova voittamisen halu, hän on määrätietoinen, rauhallinen ja hän osaa laskelmoida, miten kannattaa mennä. Näiden poikien kanssa täytyy pitää kaasu pohjassa, ja kyllähän se autonkäsittelytaito on uskomaton. Nämä asiat kun nitoo yhteen, niin sieltähän se tulee.

Viimeisen erikoiskokeen seuraaminen jännitti todella rajusti.

– Sanotaanko, että joskus ennenkin on jännittänyt, mutta kahvikuppi ei olisi kyllä pysynyt kädessä. Äärimmäisen kova suoritus kelit ja kaikki huomioiden.

LOPPUTULOKSET:

1. Elfyn Evans Toyota 1.11.43,1

2. Ott Tänak Hyundai +12,7

3. Kalle Rovanperä Toyota +20,2

4. Sebastien Ogier Toyota +23,6

5. Esapekka Lappi Ford +32,4

6. Thierry Neuville Hyundai +33,8

7. Craig Breen Hyundai +1.00,9

8. Teemu Suninen Ford +1.24,5

9. Takamoto Katsuta Toyota +1.59,6

10. Jari Huttunen Hyundai +4.03,0 (WRC3)

11. Emil Lindholm Skoda +4.08,0 (WRC3)

--

16. Eerik Pietarinen Skoda +5.15,2 (WRC3)

Lue myös:

Kommentti: Kalle Rovanperä rikkoi heti hurjan ennätyksen – Sebastien Loebin saavutukseen vastaaminen kertoo poikkeuksellisesta kyvystä

Kuka oikein on uskomatonta rallihistoriaa tehnyt Kalle Rovanperä? Kuuntele podcast-jakso Suomen uuden supertähden tarinasta

Käsittämätön temppu! Kalle Rovanperä jyräsi kuusinkertaisen maailmanmestarin ja teki historiaa nousemalla palkintokorokkeelle: "Tulimme vain niin kovaa kuin pääsimme"

Kalle Rovanperä nousi uskomattomalla ajolla palkintokorokkeelle – katso tallenne historiallisesta erikoiskokeesta ja päätöspäivän eteneminen hetki hetkeltä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat