Suora

  • Urheiluruutu

Kulmin lentomäen kisa typistyi yhden kierroksen mittaiseksi, Antti Aalto jatkoi hyviä otteitaan – "Kyllä se oli reiluuden nimissä oikea päätös"

Kulmin lentomäen sunnuntain kilpailu jäi vain yhden kierroksen mittaiseksi, Antti Aalto ehti kuitenkin hypätä kisassa kaksi hyppyä ennen toisen kierroksen peruuntumista. Klikkaa jutun kuvaa ja katso Aallon hypyt.

mäkihyppy
Antti Aalto jatkoi hyviä otteitaan Kulmin lentomäestä
Antti Aalto jatkoi hyviä otteitaan Kulmin lentomäestä

Suomen Antti Aalto oli lähellä nappionnistumista mäkihypyn maailmancupissa Itävallassa, kun hän sijoittui 11:nneksi Kulmin lentomäessä. Aalto oli jo lauantaina kuudes ja oli nousemassa kymmenen parhaan joukkoon myös sunnuntaina, kunnes kova tuuli keskeytti toisen kierroksen.

Klikkaa jutun kuvaa ja katso Aallon hypyt.

– Tämä oli taas hyvää tekemistä. Suht samaa tasoa kuin lauantaina, ja tällaiset suoritukset tekevät hyvää itseluottamukselle, Aalto kertoi STT:lle puhelimitse.

– Harmittaa, että toinen kierros keskeytettiin, koska sijoitus olisi noussut, Aalto jatkoi.

Nousujohteisuus oli Aallon viikonlopun teema. Hän kuroi lauantaina kahdeksannelta sijalta kuudenneksi ja sunnuntaina hän oli viidentenä, kun kilpailu keskeytettiin. Vaikka jäljellä olleet hyppääjät olisivat menneet ohi, Aalto olisi ollut tukevasti kymmenen parhaan joukossa.

Aalto ponkaisi avauskierroksella 222,5 ja toisella 216 metriä. Parannus oli selkeä aamun karsinnan 208-metriseen.

Itävallan Stefan Kraft voitti ennen Japanin Ryoyu Kobayashia ja Slovenian Timi Zajcia.

– Antilta tämä oli parasta hyppäämistä koskaan lentomäestä, maajoukkueen päävalmentaja Lauri Hakola kehui.

Hakola oli tyytyväinen myös 37. sijoittuneen Jarkko Määtän suoritukseen.

– Jarkko paransi hyppyään viikonlopun aikana. Pieni sakkaaminen ilmassa pilasi mahdollisuuden nousta pisteille, Hakola sanoi.

Ahosen mielestä oikea päätös

Sunnuntain kilpailu keskeytettiin, kun hyppytornissa oli jäljellä enää avauskierroksen kolme parasta hyppääjää. Yle Urheilun mäkihyppyasiantuntija Janne Ahonen piti kisajärjestäjien päätöstä oikeana.

– Kyllä se oli reiluuden nimissä oikea päätös. Se oli kova päätös, kun tornissa oli enää muutama heppu. Päätös oli kuitenkin oikea, koska huippumiesten hypyt kantoivat vain noin 150 metriä. Tuloksien kannalta ratkaisu oli oikea, Ahonen perusteli.

– Totta kai Antti Aallon kannalta ratkaisu oli hieman harmittava, kun hän oli nousemassa tuloslistalla.

Ahonen uskoo, että viikonlopun tulokset kasvattivat Aallon itseluottamusta.

– Antti teki hyvää työtä tänä viikonloppuna. Ennen tätä viikonloppua ei olisi ihan uskonut, että hän on tämän jälkeen lentomäen cupissa seitsemäntenä. Hän pääsee jatkamaan lentomäen cupia hyvistä asemista. Tämä valoi varmasti uskoa kaikkiin jäljellä oleviin kilpailuihin.

Seuraavaksi yli puolet pienempään mäkeen

Aalto hyppäsi viime kaudella neljä kertaa kymmenen parhaan joukkoon, mutta tähän kauteen valmistautuminen vaikeutui syksyllä lentopallossa tulleen nilkkavamman vuoksi.

– Kaksi nivelsidettä meni poikki. En ole nähnyt näin nopeaa parantumista, Hakola ihasteli.

– Mäkiviikolta lähtien kausi on mennyt parempaan suuntaan. Nyt tuli hyvät hypyt kilpailuissa. Myös välinepuolella on tapahtunut kehitystä, kun pukumies Frederic Zoz on tehnyt hyvää työtä, Hakola avasi kokonaisuutta.

Aallon tavoitteena on siirtää lentomäen onnistumiset normaalimäkeen, kun mäkisirkus siirtyy Romaniaan.

– En usko, että tulee ongelmia. Joskus on ollut samanlainen siirtyminen, Aalto jutteli.

– Siellä saa muutaman hypyn ennen kuin kilpailut alkavat. Tilanne on kaikille kilpailijoille sama, kun siirrytään lentomäestä normaalimäkeen. Joskus tuntuu erikoiselle sekin, kun siirrytään lentomäestä suurmäkeen, Hakola vertaili.

Tulospalvelu:

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

Antti Aalto hyvissä asemissa avauskierroksen jälkeen

Aalto ja Määttä etenivät Kulmin lentomäen kilpailuun – Aalto päihitti lauantain voittajan

Antti Aalto räväytti uskomattomasti hänelle uudessa mäessä ja murehti jo palkintojen jakoa: "Toivottavasti ei samanlaista palkintoa tule kuin Jannelle" – hypyt loksahtivat kohdilleen Planican harjoitusviikon aikana

Uuden ennätyksensä hypännyt Antti Aalto ponnisti Kulmin lentomäessä upeasti kuudenneksi – sivusi uransa parasta sijoitusta

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat