Suora

  • Ei nainen eikä mies - voimanostaja Emmeth Törrönen piti hylkäämisen pelossa sukupuoli-identiteettinsä salassa vuosia

Krista Pärmäkoski nousi kuudenneksi, Norja juhli kolmoisvoittoa – "Tämä oli nyt tällainen välikisa"

Therese Johaug oli maalissa lähes minuutin nopeampi kuin toiseksi tullut Heidi Weng.

hiihto
Krista Pärmäkoski
Krista Pärmäkoski nousi yhden sijan sunnuntain takaa-ajossa. Federico Modica/NordicFocus/Getty Images

Krista Pärmäkoski on sijoittunut kuudenneksi maastohiihdon pohjoismaisen kiertueen toisella etapilla Ruotsin Östersundissa. Hän paransi sijoitustaan yhdellä pykälällä eiliseen verrattuna, mutta ero kärkeen venähti.

Räntäsateessa kisatun 10 kilometrin takaa-ajohiihdon voitti Norjan Therese Johaug. Norjan kolmoisvoiton varmistivat Heidi Weng ja Ingvild Flugstad Östberg.

Hidas keli sopi hyvin Pärmäkoskelle. Juuri ennen kisaa alkanut räntäsade sai Pärmäkosken vaihtamaan taktiikkaa vähän ennen strattia.

– Minulla oli pitopohjat lähtöpaikalla, mutta oli varmaan oikea ratkaisu lähteä voidelluilla suksilla. Keli hidastui äärettömästi. Keli oli varmaan pelastus minulle, sillä hiihto ei ollut yhtä terävää kuin eilen. Kyllä eilinen kova veto painoi vielä, Pärmäkoski kommentoi Yle Urheilulle heti kisan jälkeen.

– Ihan hyvä kisa. Sain mennä rauhassa takajoukoissa. Siinä pääsi helpommalla, kun peesaili, sillä joukon ensimmäinen aurasi lunta. Tämä oli nyt tällainen välikisa, vaikka ero kasvoi nyt palkintokorokkeelle. Tässä on vielä kisoja jäljellä.

Seuraavaksi ohjelmassa on tiistain sprintti.

– Se on tärkeä kisa, koska siitä saa bonussekunteja. Siitä tulee mielenkiintoinen kisa, kun hiihdetään nousuun. Tässä on vielä paljon kisoja, joissa aikaerot voivat vielä kääntyä.

Pärmäkoski on kiertueen kokonaistilanteessa minuutin ja 39 sekuntia Johaugia perässä. Johaug starttasi sunnuntaina ladulle 46 sekuntia ennen muita, aurasi yksin latua koko matkan, mutta tuli maaliin 57,4 sekuntia ennen Wengiä.

Sprintteri Lampic piti vauhtia

Perinteisen hiihtotavan kympillä nopeimman osuusajan hiihti sprintterinä parhaiten tunnettu Slovenian Anamarija Lampic, joka nousi 16. sijalta viidenneksi. Suomalaisista aaltolähdössä startannut Anne Kyllönen ylsi neljänneksi nopeimpaan osuusaikaan. Laura Mononen oli osuusajoissa seitsemänneksi nopein.

Kyllönen tuli maaliin 26. sijalla. Häntä ennen maalilinjan ylitti suomalaisista Pärmäkosken lisäksi Kerttu Niskanen 20:ntenä ja Mononen 22:ntena.

Pohjoismaiseen hiihtokiertueeseen kuuluu kuusi kilpailua. Rupeama jatkuu tiistaina sprintillä Åressa.

Tulospalvelu:

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

8-vuotias selostajataituri Elmo täräytti Urheilustudiossa kovat tavoitteet tulevaisuuteen: "Kun Duplantis lopettaa, teen maailmanennätyksen"

Golberg juhli takaa-ajon voittoa – Niskanen suksi hirmuhiihdolla kärkikymmenikköön: "Pelkäsin pahempaa tähän päivään lähdettäessä"

Kommentti: Hiihtopomot pelleilevät mieshiihtäjien kustannuksella vuosi toisensa jälkeen – ”kuolleena syntyneen idean” tulokset eivät jätä mitään epäselväksi

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat