Suora

  • Urheiluruutu

Ammattilaiskentät jättänyt Olli Tuominen oli ylivoimainen, Emilia Soinille jo viides SM-kulta: "Minun piti herätä"

Squashin SM-mitalit jaettiin sunnuntaina Helsingin Talihallissa.

squash
Emilia Soini pelaamassa
Emilia Soini otti viidennen SM-voittonsa.Jyrki Lyytikkä / Yle

Helsingin Talihallissa mitellyt squashin SM-kisat saivat odotetut Suomen mestarit, kun Emilia Soini ja Olli Tuominen saivat kirkkaimmat mitalit kaulaansa.

New Yorkissa asuva squashin Suomen ykkösnainen Soini nitisti loppuottelussa Riina Koskisen neljän erän mittelössä 3–1. Mestaruus oli Soinille viides.

Soini vei ensimmäisen erän selvin 11–3-lukemin. Koskinen kuitenkin petrasi toiseen erään, jonka hän kuitenkin vielä hävisi 7–11. Kolmannessa erässä Koskinen pakottikin Soinin jatkopalloille ja vei sen 13–11. Sisuuntunut Soini tuli neljänteen erään kovaa ja vei sen 11–3.

– Finaali osoitti, että pelisuunnitelmassa pitää pysyä tiukasti. Riina pelasi hyvin ja voitti kolmannen erän ihan ansaitusti. Minun piti herätä, Soini sanoi Squashliiton tiedotteessa.

Konkari palasi voitokkaasti

Miesten puolella Tuominen nappasi 3–0-voiton vastustajastaan Henrik Mustosesta. Viime vuonna ammattilaiskentät jättänyt konkari Tuominen oli ennakkosuosikki ja vei tiukkaa ensimmäistä erää (11–8) lukuun ottamatta erät selvin luvuin (11–5, 11–4).

– Tosi kiva olla edelleen mukana. Jos fiilis pysyy ja kroppa toimii, pistän kyllä kampoihin jatkossakin. Oma treenaamiseni on muuttunut ja vähentynytkin, ja kun kiertäminen on jäänyt, tämä maistuu hyvältä, Tuominen summasi.

Lue myös:

18-vuotiaana Yhdysvaltoihin squashammattilaisuuden perässä muuttanut Emilia Soini: "Vaatii uskallusta tehdä ratkaisuja, jotka eivät ole kaikista helpoimpia"

Soini jäi toiseksi Mikkelin squashfinaalissa – ottelu kesti 24 minuuttia

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat