Suora

  • DreamHack Open Fall 2020
  • Urheiluruutu

Fanien rasistinen käytös sai pelaajan poistumaan kentältä Portugalissa: tuomari antoi varoituksen – "He eivät puolustaneet minua, kun puolustin ihoni väriä"

Solvattu Porton hyökkääjä Moussa Marega kritisoi tuomaria, joka antoi tilanteessa keltaisen kortin.

jalkapallo
LEHTIKUVA Moussa Marega
Moussa Marega näytti Vitorian rasistisesti käyttäytyneille faneille peukaloa alaspäin.Lehtikuva

FC Porton hyökkääjä Moussa Marega lähti kesken Portugalin jalkapalloliigan ottelun pois kentältä rasististen solvausten takia, kertoo muun maussa Britannian yleisradioyhtiö BBC (siirryt toiseen palveluun).

Marega teki Porton 2–1-voittomaalin 69. minuutin kohdalla. Juhliessaan maalia hyökkääjä osoitti ihoaan, minkä jälkeen kotijoukkue Vitoria SC:n fanit imitoivat apinoita. The Guardian (siirryt toiseen palveluun) mukaan kentälle heitettiin myös istuimia. Porton päävalmentaja Sergio Conceicaon mukaan Marega solvattiin jo lämmittelyn aikana.

Muut pelaajat yrittivät saada malilaispelaajaan jatkamaan peliä kaikin keinoin, mutta lopulta hänet otettiin vaihtoon.

Poistuessaan kentältä Marega näytti kotijoukkueen faneille käsimerkkejä: hän osoitti peukaloillaan alas ja näytti keskisormea. Ottelun päätuomari antoi Maregalle tilanteesta keltaisen kortin.

"Olette häpeäksi"

Porto kirjoitti otteluraportissa sivuillaan, että Vitorian joukkueen ja portugalilaisen jalkapallon pitäisi punastua häpeästä tilanteen takia.

– Olemme perhe riippumatta kansalaisuudesta, ihon väristä tai hiusten väristä. Olemme ihmisiä ja ansaitsemme kunnioitusta. Se mitä tapahtui täällä, on halpamaista, Conceicao sanoi ottelun jälkeen.

Marega kommentoi tapahtunutta ottelun jälkeen Instagram-tilillään.

marega ig

– Kiitän myös tuomareita siitä, että he eivät puolustaneet minua ja keltaisesta kortista, kun puolustin ihoni väriä. Toivon, että en näe teitä ikinä enää jalkapallokentällä. Olette häpeäksi, hyökkääjä kirjoitti.

Marega oli lainassa Vitoriassa kaudella 2016-17 ja teki 15 maalia 25 ottelussa. Hän on syntynyt Ranskassa mutta edustaa maajoukkuetasolla Malia.

Lue myös:

Manchester Cityn saama kilpailukielto on jalkapallotutkijan mukaan kaivattu signaali suurseuroille, ettei sääntöjä saa rikkoa: "On mahdollista, että he joutuisivat lähtemään Valioliigasta"

Naamioituja sponsorituloja ja epäselvää palkanmaksua – näin jalkapallon Mestarien liigasta suljettu suurseura Manchester City harjoitti talousdopingia

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat