Suora

  • Ei nainen eikä mies - voimanostaja Emmeth Törrönen piti hylkäämisen pelossa sukupuoli-identiteettinsä salassa vuosia

Hiihtoliitolle merkittävä lahjoitus – mysteerihenkilö lahjoittaa 300 000 euroa nuorten hiihtäjien tueksi

Lahjoitus käytetään nuorten harjoittelun ja valmennuksen tehostamistoimenpiteisiin.

hiihto
Hiihtokuvaa
EPA

Suomen Hiihtoliitto on saanut merkittävän rahalahjoituksen, jonka tarkoituksena on tukea nuorten hiihtäjien nousemista maailman huipulle. Lahjoituksen kokonaissumma on 300 000 euroa ja se käytetään harjoittelun sekä valmennuksen tehostamistoimenpiteisiin kolmen vuoden aikana, kaudesta 2020–2021 alkaen.

Lahjoituksen taustalla on anonyymina pysyttelevä yksityishenkilö, joka on seurannut suomalaisen hiihdon kehitystä ja haluaa olla mukana mahdollistamassa nuorten kehittymistä maailman terävimpään kärkeen.

Hiihtoliiton puheenjohtajan Markku Haapasalmen mukaan lahjoitus mahdollistaa merkittäviä toimenpiteitä nuorten urheilun hyväksi.

– Kävimme asiasta alustavia keskusteluja lahjoittajan aloitteesta jo pitkin syksyä 2019. On aivan ainutlaatuista, että yksityishenkilö on näin merkittävällä summalla mukana urheilun kehittämisessä. Tämä antaa meille erinomaisen mahdollisuuden kohdistaa lisää resursseja lupaaviin nuoriin ja valmennukseen. Olemme erittäin kiitollisia suomalaisittain merkittävän tasoisesta lahjoituksesta, Haapasalmi totesi Hiihtoliiton tiedotteessa.

Lahjoittajan toiveiden ja Hiihtoliiton strategian mukaisesti varat käytetään vahvistamaan osaamista ja harjoittelun olosuhteita urheilijan polun eri vaiheissa.

Avustuksen käyttökohteita ovat lupaavien nuorten alle 18-, 20- ja 23- vuotiaiden vuosittain jaettava suora harjoittelu- ja valmistautumistuki, joka on mahdollista käyttää esimerkiksi leiritys- ja valmennuskuluihin tai asiantuntijamenoihin, joista useimmiten nuoret urheilijat jäävät paitsi.

Lisäksi maastohiihtovalmentajien haettavissa on koulutusstipendejä, joilla polkua laaja-alaiseen osaamisen kehittämiseen voidaan tasoittaa. Lisäksi Hiihtoliiton toteuttaman valmentajakoulutuksen laaja-alaisuutta niin maantieteellisesti kuin kouluttajien määrää lisäämällä voidaan laajentaa.

Lue myös:

Anita Korva lähtee Saksaan jahtaamaan MM-mitaleja – maastohiihdon ja yhdistetyn joukkueet nuorten MM-kisoihin on nimetty

Lähteet: Hiihtoliiton tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat