Mikko Lehtonen johti Jokereiden näytöstä – Antti Niemi nollasi Moskovan Dinamon

Helsingin Jokerit oli tyly isäntä jääkiekkoliiga KHL:ssä maanantaina. Jokerit löylytti runsaasti jäähyillyttä Moskovan Dinamoa 5-0. Videolähde: Viasat

Näin Jokerit murskasi Dinamo Moskovan
Näin Jokerit murskasi Dinamo Moskovan

Dinamoa vastaan Jokereista osuivat Saku Mäenalanen, Henrik Haapala, Jesse Joensuu, Nicklas Jensen ja Mikko Lehtonen.

Jokerien seurahistorian puolustajien yhden kauden piste-ennätystä jatkuvasti kohentava Mikko Lehtonen kokosi 5–0-voittopelissä tehot 1+3 ja nosti kauden pistesaldonsa 48:aan (17+31). NHL-seurojen kiikarissa oleva viime kevään kultaleijona johtaa ylivoimaisesti KHL-puolustajien pistepörssiä.

- Lehtonen on NHL:n ulkopuolisista puolustajista paras. Hänen merkityksensä meille on valtava. Hän on ollut koko kauden paras pelaajamme, Jokerien kapteeni Peter Regin ylisti tehopakkia.

Isäntien maalilla 15 kiekkoa pysäyttänyt ja nollapelin torjunut Antti Niemi tuurasi sairastunutta ykkösvahti Janis Kalninsia. Niemen edellisestä nollapelistä oli vierähtänyt melkein kaksi vuotta. Se nähtiin NHL:ssä Montrealin paidassa 23. päivä maaliskuuta vuonna 2018.

Myös sentteri Petri Kontiola ja Steve Moses olivat sivussa Jokereilta. Ottelua seurasi 10346 silmäparia.

Dinamo Moskova on läntisessä konferenssissa neljäntenä heti Jokerien perässä. Jokereilla on matkaa kakkospaikkaan ja Pietarin SKA:han viisi pistettä, kun runkosarjaa on jäljellä kolme kierrosta. Taulukko täältä

Seuraavaksi Jokerit kohtaa perjantaina vieraissa Avangard Omskin.

Jokerit - Dinamo Moskova 5-0

11.45 1-0 Mäenalanen (Lehtonen,Haapala)
19.56 2-0 Haapala (Jensen,Lehtonen) yv
26.03 3-0 Joensuu (Regin,Savinainen)
30.50 4-0 Jensen (Pihlström,Lehtonen)
32.46 5-0 Lehtonen (Haapala,Jensen) yv2