Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Urheiluruutu

Kaisa Mäkäräinen jatkaa MM-mitalin jahtaamista normaalimatkalla – useampiin ohilaukauksiin ei ole varaa: "Minuutti on kova hiihtää kiinni tuolla radalla"

Yle Urheilun asiantuntija Paavo Puurunen ennakoi naisten normaalimatkan kilpailua.

ampumahiihto
Kaisa Mäkäräinen
Kaisa Mäkäräinen pääsee tositoimiin normaalimatkalla. Lähetys käynnistyy TV2:ssa ja Areenassa kello 15.00.AOP

Kaisan Mäkäräisen uurastus ampumahiihdon MM-kisoissa Italian Anterselvassa jatkuu välipäivän jälkeen normaalimatkan kilpailulla.

Mäkäräinen nousi sunnuntain takaa-ajossa lähes parikymmentä sijaa sijalle 22, mutta perjantain pikakisan ja torstain sekaviestin tapaan ohilaukauksilta ei vältytty.

Yle Urheilun asiantuntija Paavo Puurunen toivoo, että välipäivä on saanut suomalaisleirin aloittamaan puhtaalta pöydältä.

– Kisathan eivät Kaisalla missään nimessä lähteneet hyvin liikenteeseen. Hiihtovauhti oli hyvää ja siitä ei voi moittia. Tässä välissä ei ehdi hirveitä tekemään ja kaikki on tehty, mitä pystyy. Nyt se keskittyminen vain ampumiseen, Puurunen vinkkasi.

Puurusen mukaan riippuu täysin urheilijasta, miten hyvin päänsä onnistuu nollaamaan.

– Kaikista paras tilanne olisi, jos ei tarvitse miettiä sitä yhtään. Huilaa, ottaa ravintoa ja nestettä kroppaan, palauttelee ja odottelee kisaa. Jos siinä vielä aletaan ammunnan kanssa tekemään enemmän töitä, niin se ei yleensä ole hyvä asia.

Minuuttipeliä

Mäkäräinen on puhunut paljon itsetunnosta ja sen vaikutuksista. Sunnuntain kilpailussa nähtiin jo pilkahduksia paremmasta, kun esimerkiksi ensimmäinen ammunta sujui mainiosti. Mäkäräinen suoritti makuupaikan puhtaasti vain 25 sekunnissa.

– Olihan se todellakin positiivista! Tunnen Kaisan pitkältä ajalta ja hän osaa kyllä ampua nopeasti. Mutta se oli ensimmäinen kerta, kun hän pystyi suorittamaan kisatilanteessa tällaisen ammunnan, Puurunen iloitsi.

– Jos neljä paikkaa pystyisi samalla lailla ampumaan, niin varmasti tulee parempi tulos kuin jos lähtee väkisin koittamaan niiden nollien tekemistä.

Normaalimatkan kilpailussa ei kierretä sakkokierroksia, vaan pummista napsahtaa aina sakkominuutti. Puurusen mukaan asetelma on raaka.

– Minuutti on kova hiihtää kiinni tuolla radalla. Kaisan puolella tietysti on eduksi se, että hän oli nopein hiihtoajoissa takaa-ajossa, ja se on tietysti Kaisan vahvuus.

Siitä huolimatta kovin moneen ohilaukaukseen ei ole varaa.

– Selvää on, että jos useampi minuutti tulee, niin silloin ollaan ulkona mitalisijoilta. Siellä kuitenkin on monta sellaista urheilijaa, jotka ampuvat jopa nollia tai yhtä tai kahta sakkoa.

Yllättääkö Mari Eder?

Pikakisassa sijalle 68 jäänyt Mari Eder harmitteli raakaa systeemiä, jossa pikakisan lopputulos vaikuttaa myös seuraaviin kilpailuihin. Huonon ammunnan vuoksi suomalainen ei selviytynyt sunnuntain takaa-ajoon, jonne pääsi pikakisan 60 parasta.

Puurusen mukaan Eder voi yllättää myös normaalimatkalla, kunhan vain saa ammuntansa kuntoon.

– Marilla on hyvä MM-kisa sieltä Hochfilzenistä. Toki siitä on aikaa jo, mutta oli siellä neljäs. Hän on jo tänä vuonna väläyttänyt, että pystyy myös tuottamaan niitä nollia ja hyviä ammuntoja muutenkin.

Naisten normaalimatkan kilpailua voi seurata TV2:ssa ja Areenassa kello 15.00 alkaen ja Yle Puheella 15.10 alkaen.

Lue myös:

Mäkäräinen hiihteli ladulla takaa-ajossa nopeiten – odottaa normaalimatkalta parempaa sijaa: "Pitää luottaa siihen"

Mäkäräinen nousi takaa-ajossa 22. sijalle, maailmanmestaruus Italiaan

Kaisa Mäkäräinen valitteli väsymystään, asiantuntija tyrmää takaa-ajon: "Siinä saisi kuitenkin lepoa, jos jättäisi kisan väliin"

Mäkäräinen ja Eder sortuivat ohilaukauksiin – suomalaisten pikakisa penkin alle, maailmanmestaruus Norjaan

Suomen joukkue ampumahiihdon MM-kisoihin täydentyi kahdella urheilijalla

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat