Suora

  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

"Tämän täytyy olla vitsi" – Iivo Niskanen älähti suorasanaisesti, varusmiesten keskelle joutunut Suomen maajoukkue vaihtoi majapaikkaa

Suomen joukkue joutui aluksi majoittumaan tiloissa, joita Iivo Niskanen arvosteli kovin sanoin.

Iivo Niskanen
Iivo Niskanen Ylen haastattelussa Östersundissa 2020
Iivo Niskanen ei ollut tyytyväinen Åren majoitustiloihin. Yle

Suomen maajoukkue ei saanut parasta mahdollista valmistautumista maastohiihdon Ski Tourin tiistain sprinttikisaan. Joukkue joutui nimittäin vaihtamaan majoitusta vielä maanantai-iltana.

Iivo Niskanen jakoi Suomen joukkueen vaatimattomasta alkuperäisestä majoitustilasta videoita instagram-tilillään. (siirryt toiseen palveluun)

– Tämän täytyy olla vitsi, Niskanen kirjoitti ja merkitsi videoon Kansainvälisen hiihtoliitto FIS:in.

Niskanen kulkee ympäri parhaat päivän nähnyttä majapaikkaa. Yhdessä videossa näkyykin sotilaita syömässä, mikä viittaa sotilaskasarmiin.

– Tilan jakoivat niin huoltoryhmä kuin kilpailijatkin. Kolmekymmentä henkilöä ja kaksi vessaa. Huoneissa haisi kostealta, Niskanen sanoi norjalaiselle NRK:lle. (siirryt toiseen palveluun)

NRK:n mukaan Niskasen videoissa näkyvät sotilaat johtuvat yksinkertaisesti siitä, että kyseessä on myös todellisuudessa kasarmi.

– Sotilaiden kanssa syöminen ei ole terveellisin mahdollisin tapa valmistautua tourille, Niskanen tykitti.

FIS-pomo myönsi virheen

NRK:n tavoittama FIS-pomo Pierre Mignerey myönsi, ettei Suomen majoitus täytä Kansainvälisen hiihtoliiton kriteerejä.

– Tämä ei ole hyväksyttävää, Mignerey myönsi. Mignereyn mukaan majoituksen järjestäminen on yleensä kisajärjestäjän vastuulla.

Ski Tourin johtaja Guri Knotten Hetland pahoitteli majoitussekaannusta. Hänen mukaansa kyseinen majoituspaikka täyttää yleensä FIS:in kriteerit, mutta he olivat unohtaneet tarkistaa yhden rakennuksen kunnon.

– Keskustelu Suomen joukkueen kanssa on mennyt ihan hyvin. Ymmärrän Niskasen turhautumisen, koska majoitus ei ollut hyvä. Mutta olen iloinen, että löysimme pian ratkaisun.

Hetlandin mukaan majoituksen löytäminen Åresta on ollut haastavaa, sillä myös Ruotsissa on talvilomasesonki.

– En ollut stressaantunut tilanteesta, mutta hyvä, että naiset painostivat etsimään uudet huoneet. Tämä oli vähän hukkaan heitettyä aikaa. Mutta ei voi mitään. Nyt täytyy vain odotella, Niskanen tuumi illalla.

Suomen joukkue ei ollut ainoa, joka oli tyytymätön Åren tiloihin. Myös lukuisat pienten maiden huoltotiimit arvostelivat Aftonbladetille (siirryt toiseen palveluun) kovin sanoin tiloja, joihin heidät ohjattiin voitelemaan suksia.

Heidät ohjattiin voitelemaan suksensa kellaritilassa, jossa ei ollut ikkunoita eikä kunnollista ilmanvaihtoa.

Italian, Iso-Britannian, Puolan ja Tshekin huoltotiimit ilmoittivat menevänsä lakkoon, ellei voitelutiimeille löydy parempia tiloja.

Tiistaina Skandinavian hiihtokiertue jatkuu naisten ja miesten sprinteillä, jotka käydään Ruotsin Åressa. Lähetys alkaa TV2:ssa ja Areenassa kello 17.10.

Lue myös:

Hiihdon maailmancup-pisteistä taistellaan tulevat yhdeksän päivää uudella hiihtokiertueella – näin seuraat kisoja Ylen kanavilla

Pärmäkoski jäi Östersundissa yli minuutin voittajasta, mutta suomalainen ei ole huolissaan tilanteestaan – kisa meinasi tärveltyä heti alussa: "Kahdesta sentistä kiinni, etten olisi rysäyttänyt ladulta ulos"

Hiihtoliitolle merkittävä lahjoitus – mysteerihenkilö lahjoittaa 300 000 euroa nuorten hiihtäjien tueksi

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat