Maailmanluokan tähti ei sittenkään pelaa Susijengiä vastaan EM-karsinnoissa? Serbiasta ja Italiasta annetaan eri selityksiä poissaololle

Taikurimaisen takamiehen Milos Teodosicin pelaaminen Suomea vastaan torstaina Espoossa näyttää hyvin epävarmalta, raportoivat serbialais- ja italialaismediat.

Maajoukkuekoripallo
Milos Teodosic
Milos Teodosicin seurajoukkueessa Virtus Bolognassa ollaan huolissaan serbialaistähden pelikunnosta loppukautta ajatellen.AOP/Rex Features

Serbian koripallomaajoukkueen tähden Milos Teodosicin piti palata maajoukkuepeleihin tällä viikolla, kun joukkue kohtaa EM-karsintojen avauksessa ensiksi Suomen ja myöhemmin Georgian. Nyt tähtitakamiehen pelaaminen torstaina Suomea vastaan Espoossa näyttää kuitenkin hyvin epävarmalta.

– Teodosicin vakuutuksen kanssa on ongelmia, Serbian koripalloliiton puheenjohtaja Predrag Danilovic selitti Sportska Centrala -sivustolle. (siirryt toiseen palveluun)

Sportska Centralan mukaan Teodosic ei ollut mukana maanantaina, kun Serbian maajoukkue kokoontui yhteen valmistautumaan tuleviin karsintapeleihin. Sportska Centralan tietojen mukaan Teodosic ei pelaa ainakaan Suomea vastaan ja Georgiaa vastaan pelaaminenkin on epätodennäköistä.

Puheenjohtaja Danilovic ei halunnut mennä vakuutusongelmien yksityiskohtiin haastattelussa. Hän kertoi, että Teodosicin pelaaminen EM-karsintojen avauspeleissä ratkeaa viimeistään keskiviikkona.

Italialaismedia Corriere dello Sportin mukaan (siirryt toiseen palveluun) Teodosicin seura Virtus Bologna ja Serbian koripalloliitto ovat kuitenkin sopineet, että Teodosic jää pois vieraspelireissulta Suomeen. Virtus Bologna on huolissaan siitä, miten 32-vuotiaan Teodosicin terveys ja kunto riittävät loppukaudesta. Bologna oli pyytänyt, että Teodosic pelaa Serbian paidassa vain kotipelissä Georgiaa vastaan sunnuntaina Belgradissa.

Virtus Bologna pelaa tällä kaudella Italian pääsarjan Serie A:n lisäksi Eurocupia. Bologna johtaa Serie A:ta ja on Eurocupin jatkolohkossaan toisena. Edellisen kerran Teodosic nähtiin pelikentillä torstaina, kun serbialaistähti urakoi 40 minuuttia Italian cupin puolivälierässä Venetsiaa vastaan. Bologna hävisi ottelun jatkoajalla yhdellä pisteellä.

Milos Teodosic
Milos Teodosic (oik.) pelasi viime elokuussa Suomea vastaan harjoitusmaaottelussa, mutta vetäytyi kuitenkin MM-kisoista. Kuvassa Teodosicia puolustaa Antti Kanervo.AOP/Rex Features

Teodosic jätti jalkavaivojen takia viime syksynä MM-kisat välistä. Serbia sijoittui Kiinassa pidetyissä kisoissa viidenneksi. Hyvästä pelisilmästään tunnettu takamies on valittu kolme kertaa urallaan Euroliigan tähdistöviisikkoon. Hän oli Serbian aloitusviisikon pelinrakentaja, kun joukkue nappasi EM-hopeaa vuonna 2009 sekä vuonna 2014 MM-hopean ja vuonna 2016 olympiahopean.

Suomen joukkueen riveistä puuttuu myös kovan luokan takamies torstain Serbia-pelistä. Petteri Koponen joutuu jäämään sivuun ottelusta, koska hänen seuransa Bayern München pelaa seuraavana päivänä Euroliigaa runkosarjan ykköstä Istanbulia vastaan.

Koposen on kuitenkin tarkoitus pelata sunnuntaina Sveitsi-vieraspelissä. Suomen neljän joukkueen karsintalohkosta kisoihin etenevät kaksi parasta ja kisaisäntä Georgia. Serbia on lohkon suuri ennakkosuosikki. Etukäteen ajateltuna sunnuntain vierasottelussa Sveitsissä on suuret panokset EM-kisapaikan kannalta.

Vuoden 2021 EM-kisojen alkulohkopelejä väännetään Georgian lisäksi Saksassa, Tshekissä ja Italiassa. Kisojen mitalit ratkaistaan Berliinissä Saksassa.

Yle näyttää Suomen koripallomaajoukkueen EM-karsintaottelut. Lähetys torstain Serbia-ottelusta alkaa torstaina TV2:ssa ja Yle Areenassa kello 18.45.

Sunnuntain Sveitsi-peli esitetään TV2:ssa ja Yle Areenassa kello 20.05 alkaen.

Lue lisää:

Yllätyssiirto! Susijengin Jamar "Jammu" Wilson vahvistaa loppukauden Kataja Basketin rivejä

Petteri Koponen Susijengin EM-karsintaryhmään – pelaa vain Sveitsi-kamppailussa

Susijengi-luotsi Lassi Tuovi Strasbourgin päävalmentajaksi – mestarivalmentaja Collet väistyy

Yliopistoliigasta Suomeen palanneilla pelaajilla on hyviä ja huonoja kokemuksia vuosista Yhdysvalloissa – "Pitää päästä pelaamaan, jotta kehittyy"

Henrik Dettmann kritisoi rajusti koripallon arvokisauudistusta, jossa EM-kisat käydään neljän vuoden välein: "Ihan käsittämätön päätös"

Henrik Dettmann kertoo yllättävästä yksinäisyydestä suuren voiton jälkeen – ravintolapöytään istunut merkkihenkilö tunnisti suomalaisen heti: ”Olet yhden oluen ansainnut”

Päivitetty kello 11.59. Korjattu olympiahopea vuoteen 2016.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat