1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Susijengi

Yllätyssiirto! Susijengin Jamar "Jammu" Wilson vahvistaa loppukauden Kataja Basketin rivejä

Jamar Wilson edusti alkukauden Ranskan ykkösliigassa pelaavaa Bourg-en-Bressea.

Jamar Wilson on pelannut 48 ottelua A-maajoukkuetasolla. Kuva: Tomi Hänninen

Suomen miesten koripallomaajoukkueen Jamar "Jammu" Wilson vahvistaa loppukauden Korisliigan Joensuun Katajaa.

Lauantaina 36-vuotissyntymäpäiviään viettävä Wilson edusti alkukauden Ranskan ykkösliigassa pelaavaa Bourg-en-Bressea.

Wilson on pelannut urallaan Suomen ja Ranskan lisäksi Belgiassa, Australiassa, Serbiassa, Espanjassa ja Liettuassa. Maajoukkuepelejä hänellä on takanaan 48 ja parhaillaan hän valmistautuu Susijengin mukana torstain EM-karsintaotteluun Serbiaa vastaan.

Katajan päävalmentaja Juha Sten paljastaa tiedotteessa, että sopimusneuvotteluja käytiin jo viime kesänä.

– Kun Ranskassa asiat joukkueessaan alkoivat jokin aika mennä siten kuin ne lopulta menivät, seurasimme tilannetta erityisen tarkasti. Viimeisen kuukauden ajan olemme pitäneet tiiviisti yhteyttä ja pohtineet yhdessä sitä kuinka siirto saataisiin onnistumaan, Sten kertoo. (siirryt toiseen palveluun)

Wilson joutui seurassa kokoonpanon ulkopuolelle, sillä Ranskan pääsarjassa on käytössä ulkomaalaiskiintiö.

– En ole ylpeä siitä, että pelattuani näin kauan jouduin urallani ensi kertaa tilanteeseen, jossa jätän seuran kesken kauden. Se ei ole koskaan ollut minulle minkäänlainen vaihtoehto, luovuttaminen ei ole osa minua. Tällä kertaa tilanne näytti kuitenkin siltä, että mitään ei ollut tehtävissä sen eteen, että saisin pelata, Wilson avaa siirron taustoja.

Tarjouksia ulkomailta

Susijengin takamies kertoo saaneensa tarjouksia myös Ranskasta, Italiasta ja Espanjasta, mutta päätyneensä lopulta Joensuuhun.

– Tässä tilanteessa paras ratkaisu on palata maahan, jonka koen kodikseni ja jossa minulla ja perheelläni on ystäviä joka puolella.

Kataja on Korisliigassa sijalla seitsemän. Kahdeksan parasta joukkuetta selviää pudotuspeleihin, ja Kataja on kuusi pistettä viivan alapuolella olevan Lahden edellä. Wilson uskoo kuitenkin joukkueen mahdollisuuksiin jopa mestaruuteen asti.

– Katajalla on kaikki saumat nousta aivan sarjan kärkeen, jopa mestariksi. Joukkueessa on kokoa, taitoa ja urheilullisuutta jokaisella pelipaikalla. Tavoitteeni on, että voin omalla kokemuksellani auttaa kaikkia eteenpäin siten, että voitamme otteluja. Tavoitteeni on voittaa mestaruus.

Wilsonin sopimukseen sisältyy optio kaudesta 2020–2021.

Lue lisää:

Maailmanluokan tähti ei sittenkään pelaa Susijengiä vastaan EM-karsinnoissa? Serbiasta ja Italiasta annetaan eri selityksiä poissaololle

Petteri Koponen Susijengin EM-karsintaryhmään – pelaa vain Sveitsi-kamppailussa

Loukkaantumisten riivaama Vilpas vahvisti rivejään ex-susijengiläisellä