Yllättäen liigaseurasta Suomi-sarjaan lähtenyt Teemu Ramstedt kertoo kohusiirtonsa taustoista: "Vaikea sanoa, pelaanko vielä joskus SM-liigassa"

Kummallisen päätöksen Suomi-sarjaan siirtymisestä tehnyt Teemu Ramstedt avaa Yle Urheilulle päätöksensä taustoja.

jääkiekko
Teemu Ramstedt Saipa-paidassa 31.01.2020
Teemu Ramstedt on pelannut yli 500 ottelua SM-liigassa. Kuvassa Ramstedt SaiPan paidassa tammikuussa.Vesa Pöppönen/All Over Press

Jääkiekkohyökkääjä Teemu Ramstedt teki sunnuntaina hämmentävän päätöksen. SaiPassa kuluneella kaudella 31 pistettä nakuttanut hyökkääjä ilmoitti siirtymisestään Kiekko-Espoon riveihin, Suomi-sarjaan, kolmanneksi ylimmälle sarjatasolle.

Ramstedt ei pidä päätöstään niin kummallisena. Hän liittyi joukkueeseen, joka pyrkii nousemaan keväällä Mestikseen. Kiekko-Espoo oli Suomi-sarjan selvä ykkönen runkosarjassa.

– Jos olisin koko kaudeksi mennyt Suomi-sarjaan, se olisi ollut kummallista. Mutta en koe sitä outona nyt, koska vain kaksi runkosarjaottelua on jäljellä ja pudotuspelit alkavat. Tavoite on nousta Mestikseen.

SaiPan riveissä on kuohunut viime viikkoina. Pudotuspeleistä käytännössä pudonneen joukkueen päävalmentajalle Tero Lehterälle on tullut rajua palautetta SaiPan faneilta. Julkisuuteen vuosi lisäksi SaiPan valmennusryhmän laatima erikoinen kysely, joka nosti joukkueen outoon valoon.

Ramstedt ei halunnut kommentoida Yle Urheilulle lainkaan sitä, mikä johti SaiPasta lähtemiseen.

Tiistaina SaiPa julkaisi sivuillaan Ramstedtin haastattelun (siirryt toiseen palveluun). Entisen seuransa sivuilla hyökkääjä kertoo, että hän oli se pelaaja, joka repi joukkueelle jaetut lappukyselyn paperit. Ramstedt on pahoillaan siitä, että hänet on julkisuudessa leimattu ilmapiirin myrkyttäjäksi ja medialle vuotaneeksi pelaajaksi.

Hirschovits houkutteli Espooseen

Ramstedt paljastaa, että Kiekko-Espoon päävalmentaja Kim Hirschovits oli juonimassa hänet joukkueeseen. Ramstedtilla ja Hirschovitsilla on yhteistä historiaa. He pelasivat HIFK:ssa reilut kymmenen vuotta sitten ja ystävyys on säilynyt.

– Hän oli yhteydessä viime metrillä ennen päätöstä. SaiPa oli siihen suostuvainen, ja ratkaisu syntyi nopealla aikataululla. Kim on ollut itselleni läheinen ihminen. Halusin tarttua tähän ja lähteä auttamaan Kiekko-Espoota.

Ramstedt ei ole tehnyt suunnitelmia tästä pidemmälle. Nyt katse on vain kevään Kiekko-Espoon peleissä.

– Vaikea sanoa, pelaanko vielä joskus SM-liigassa. Tämän kevään keskityn Kiekko-Espoon peleihin ja vasta sitten katson eteenpäin. Vielä on monta asiaa, mitä pitää miettiä. En ole sillä päätäni vaivannut, yli 500 ottelua SM-liigaa takonut hyökkääjä sanoo.

Viime kaudella Ramstedt ei pelannut otteluakaan SM-liigassa, koska piti välivuotta. Jäähdyttelyksi Ramstedt ei kuitenkaan halua urapolkuaan vielä kutsua.

– Olen täysillä menossa Espooseen tekemään hommia. En ole missään nimessä löysäämässä. Nöyrästi lähden liikkeelle, koska kovia pelejä on tulossa.

Ramstedt kertoo, että on todennäköisesti mukana kokoonpanossa, kun Kiekko-Espoo kohtaa perjantaina Porvoon Huntersin.

Lue myös:

Kommentti: SM-liigan jokavuotinen irvokas näytelmä pitää lopettaa – faneille ja urheilulle ei saa enää pyllistää

Siirtoikkunan viime metreillä erikoinen veto – Teemu Ramstedt SaiPasta Suomi-sarjaan

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat