"Pukkihyppelyssä" kaatunut Bolshunov raivostui norjalaishiihtäjälle: "He haluavat pelata likaista peliä"

Sprintin välierässä kaatunut Aleksandr Bolshunov epäili, että Simen Hegstad Krüger kaatoi hänet tahallaan.

urheilu
Bolshunov ja Krüger kolaroivat sprintissä
Bolshunov ja Krüger kolaroivat sprintissä

Hiihdon maailmancupin sprinttipäivän ainoa kolari herätti Åressa suuria tunteita. Norjan Simen Hegstad Krüger kompastui, kun miesten toista välierää oli hiihdetty vain reilut 20 sekuntia.

Krügerin takana kolmantena hiihtänyt Venäjän Aleksandr Bolshunov ei ehtinyt reagoimaan norjalaisen kaatumiseen ja meni itsekin nurin.

Ylen selostaja Jussi Eskola ja asiantuntija Sami Jauhojärvi kuvailivatkin tilannetta "pukkihyppelyksi". Katso tilanne videolta jutun pääkuvaa klikkaamalla.

Maailmancupin kokonaiskilpailua johtava Bolshunov hiihti maaliin sata lasissa, mutta jäi erässä neljänneksi. Krüger sen sijaan hiihteli maaliin 40 sekuntia muiden perässä erän viimeisenä.

Kilpailun jälkeen harmistunut Bolshunov syytti ruotsalaislehti Aftonbladetin (siirryt toiseen palveluun)haastattelussa norjalaisia juonittelusta.

– Tuollaista käytöstä ei voi ymmärtää. Näyttää siltä, että Norjan joukkue haluaa pelata rumaa peliä. Olen todella vihainen norjalaisille, Bolshunov tilitti.

Venäläisen kaatanut Krüger muistutti, että kaatuminen kovassa vauhdissa olisi voinut päättyä todella huonosti.

– On mahdollista, että kaatuminen oli oma syyni. Se oli harmillista meille molemmille, eikä missään nimessä suunniteltua.

Finaalissa täysin ylivoimaiseen voittoon ampaissut Norjan Johannes Hösflot Kläbo kertoi oman mielipiteensä "pukkihyppelystä" ja Bolshunovin syytöksistä, vaikka ei nähnyt tilannetta.

– Kuulin, että tilanteen ympärillä on spekulointia, mutta uskon, että Simen halusi hiihtää hyvin. Se on sprintti ja radan ensimmäinen osa on erittäin tekninen, joten tuollaista voi tapahtua. On epäonnista, että juuri norjalainen kamppasi venäläisen, mutta ei se hyökkäys kuitenkaan ollut, Kläbo sanoi.

Lue myös:

Monoselle uran paras sijoitus vapaan sprintissä – Johaug ensimmäistä kertaa sprinttivoittoon, Kläbo ampaisi ykköseksi

“Typerintä, mitä olen nähnyt” – hiihtäjiltä rajua kritiikkiä Åren sprintistä

Pahasti pettynyt Kläbo lähti Ski Tourilta hätäisesti lääkärintarkastukseen

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat