Hyppää sisältöön

19-vuotias norjalaisihme jätti varjoonsa PSG:n yli 400 miljoonan euron hyökkääjäduon: "Hän on matkalla todelliseksi huippupelaajaksi"

Dortmundin päävalmentajan mukaan joukkueen 19-vuotiaalla norjalaissensaatiolla on valtavat henkiset voimavarat.

Erling Braut Håland on tehnyt sensaatiomaisen läpimurron tällä kaudella. Kuva: EPA

PSG:n 402 miljoonaa euroa maksanut hyökkääjäduo Kylian Mbappe / Neymar ei onnistuneet viemään ranskalaisseuraa voittoon jalkapallon Mestarien liigassa tiistaina. PSG taipui vieraissa saksalaiselle Dortmudille maalein 1–2 neljännesvälierien avausosassa.

Ottelun kiistaton tähti oli 19-vuotias norjalaishyökkääjä Erling Braut Håland, joka teki kaksi maalia kotijoukkueelle. PSG:lle arvokkaan vierasmaalin teki Neymar.

Otteluparin toinen osa pelataan 11. maaliskuuta Pariisissa.

"Pystyn vielä paljon parempaan"

– Toisesta osasta tulee varmasti hankala, mutta meillä on hyvä joukkue. Pitää jatkaa uurastusta, 194-senttinen Håland kommentoi.

– Minusta tuntuu siltä, että pystyn vielä paljon parempaan. Tällä tasolla minun pitää pelata vielä paremmin. Minun pitää tehdä paljon töitä, jotta voin kehittyä, ottelun parhaaksi pelaajaksi valittu vaatimaton norjalainen sanaili.

Salzburgissa kauden aloittanut Håland on tehnyt tällä kaudella Mestarien liigassa jo kymmenen maalia seitsemässä kamppailussa. Hän on iskenyt tällä kaudella kaikkiaan 37 maalia ja kuusi hattutemppua. Dortmundissa hän on pelannut nyt seitsemän ottelua ja viimeistellyt niissä jo 11 maalia.

– Hän on maalintekijä. Hän on vasta 19-vuotias huippulahjakkuus, Dortmudin keskikenttäpelaaja Axel Witsel äimisteli ottelun jälkeen.

– Hän pystyy parantamaan vielä paljon, mutta hän on matkalla todelliseksi huippupelaajaksi, Witsel jatkoi.

"Valtavat henkiset voimavarat"

Dortmundin sveitsiläinen päävalmentaja Lucien Favre oli erityisen tyytyväinen siihen, että PSG:n Mbappe ja Neymar jäivät Hålandin, 19, ja 17-vuotiaan Gio Reynan varjoon. Reynasta tuli tiistaina nuorin yhdysvaltalaispelaaja, joka on esiintynyt Mestarien liigassa.

– Reynan syöttö 2–1-maaliin oli huippu, ja Håland liikkui todella hyvin, Favre kehui.

– Hålandilla on valtavat henkiset voimavarat. Hän haluaa kehittyä jatkuvasti. Hänellä on jo 19-vuotiaana mahtava asenne, joka auttaa koko joukkuetta.

– Meillä on riveissämme laatua, mutta sen laadun pitää näkyä, jos haluamme edetä jatkoon, Favre jatkoi.

PSG: saksalaisluotsi Thomas Tuchel harmitteli suojattiensa tekemiä virheitä. Tuchelin mukaan joukkue teki liikaa pieniä virheitä.

– Jos miettii virheitä liikaa, niitä tulee, Tuchel summasi.

Madridissa ikimuistoinen ilta

Tiistai-illan toisessa neljännesvälieräottelussa Atletico Madrid voitti kotiyleisönsä edessä hallitsevan mestarin, kun Liverpool hävisi 0–1.

Diego Simeone tuulettaa kentän laidalla. Kuva: Getty Images

Englantilaisseuran saksalaisvalmentaja Jürgen Klopp ei ollut huolissaan, vaikka joukkue lähtee kolmen viikon päästä pelattavaan toiseen osaotteluun takaa-ajoasemasta.

– Atleticon puolustuksen keskittymisen taso oli poikkeuksellisen hyvää. En ole pettynyt esitykseemme. Emme olleet riittävän hyviä viimeisellä kolmanneksella, Klopp analysoi.

Atletico-luotsi Diego Simeonen mukaan voitto oli ikimuistoinen.

– Maailman paras joukkue tuli vieraaksemme ja me voitimme heidät. On iltoja, joita ei koskaan tule unohtamaan. Tämä ei kuitenkaan ollut kaikkien aikojen paras ilta, sillä tänään emme voittaneet mestaruutta, Simeone summasi.

Lue myös: