Suora

  • Ei nainen eikä mies - voimanostaja Emmeth Törrönen piti hylkäämisen pelossa sukupuoli-identiteettinsä salassa vuosia

Rovanperän perheen tähti on vaihtunut – podcast-jakson vieraana isä-Harri

Rallin MM-sarjaa käsittelevässä Tomin nuoteista -podcastissa Harri Rovanperä kertoo muun muassa näkemyksensä pojastaan Kallesta, joka on ottanut perheen tähtistatuksen haltuunsa.

ralliautoilu
Vieraana Harri Rovanperä
Vieraana Harri Rovanperä

Tuoreimmat ralliuutiset, -videot ja -podcastit sekä tiedot tulevista lähetyksistä löydät osoitteesta yle.fi/mmralli.

Harri Rovanperän ura käynnistyi merkittävästi myöhemmin kuin poikansa Kallen ralliharrastus. Ensimmäisen rallinsa isä-Rovanperä ajoi 22-vuotiaana.

– Siihen aikaa jos pääsit tehdastiimiin alle kolmekymppisenä, oli se kova juttu. Aika on muuttunut paljon, ja onneksi näin päin.

Rovanperän ammattilaisuuden mahdollisti manageri Timo Jouhki, joka otti asiat hoitaakseen hyvin varhaisessa vaiheessa Rovanperän uraa.

– Kun Timo otti yhteyttä, oli hän jo päättänyt mitä ajetaan, jos minulle vain käy. Totta kai se kävi, naureskelee Rovanperä muistellessaan alkuaikoja managerilegendan siipien suojassa.

Ensimmäistä ja ainoaksi jäänyttä voittoaan rallin MM-sarjassa Rovanperä muistelee hyvillä mielin. Mieleen on jäänyt esimerkiksi Carlos Sainzin ohje toiseksi viimeisen päivän iltana.

– Carlos tuli ja sanoi, ettei kannattaisi johtaa viimeisen päivän aamuna. Ajattelin, että pitääkö tässä nyt sitten alkaa hiljentää vauhtia?

Sainz oli kyllä oikeassa, sillä lumisade oli todella rankka viimeisenä päivänä ja siihen aikaan kärkiauto lähti reitille ensimmäisenä. Rovanperä hallitsi kuitenkin tilanteen ja ajoi ykkösenä palkintorampille.

Ammattilaisuran jälkeiseltä ajalta Rovanperä muistelee hänen ja Tuomisen yhteistä reissua Meksikon ralliin. Siellä ajettiin Rally of Nations -niminen kilpailu, eikä Rovanperän auto ollut sieltä parhaasta päästä.

– Lopulta se syttyi palamaan. Olin jo niin kypsä siinä vaiheessa, että estin järjestäjää sammuttamasta sitä autoa.

Nykyisin Harri Rovanperä seuraa poikansa Kallen edesottamuksia Toyotan WRC-tiimissä.

Kuuntele koko jakso Areenasta tämän linkin kautta.

Lue myös:

Kuka oikein on uskomatonta rallihistoriaa tehnyt Kalle Rovanperä? Kuuntele podcast-jakso Suomen uuden supertähden tarinasta

Tommi Mäkisen uran tärkeimmästä sopimuksesta sovittiin saunassa – suomalainen lajilegenda kertoo taustoista Tomin nuoteista -podcastissa

Isä-Harri kyynelehti sanojaan nieleskellen, Tommi Mäkinen täysin mykistynyt Kalle Rovanperän sensaatiomaisen suorituksen edessä: "Aivan käsittämätöntä, hän vain lensi"

Kalle Rovanperä yltää suorituksiin, joihin rallimaailmassa ei ole yltänyt vielä kukaan muu: "Ensin tulee Kalle ja sitten tulee pelkkää tyhjää"

19-vuotiaan Kalle Rovanperän ilmiömäinen suoritus sai suitsutusta kilpakumppaneilta ja rallilegendoilta: "Hattu pois päästä, ei paljon muuta ole sanottavaa"

Kommentti: Kalle Rovanperä rikkoi heti hurjan ennätyksen – Sebastien Loebin saavutukseen vastaaminen kertoo poikkeuksellisesta kyvystä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat