Suora

  • "Äiti, anna mä menen": Mikael Hagelstam muutti 13-vuotiaana ulkomaille tanssin vuoksi - ei välitä, kun virolaisvalmentajat huutavat hänen tuhlaavan vanhempiensa rahoja
  • Urheiluruutu

Ampumahiihto jatkaa Ylen kanavilla ainakin vuoteen 2026 asti

Jokaisena sopimukseen kuuluvana kautena kisataan vähintään 58 maailmancup-kilpailua.

ampumahiihto
Kaisa Mäkäräinen
Kaisa Mäkäräinen on Suomen ampumahiihdon kirkkain tähti. Imago sport/AOP

Ampumahiihdon maailmancup näkyy jatkossakin Ylen kanavilla. Euroopan yleisradiounioni EBU on solminut esitysoikeussopimuksen kansainvälisen ampumahiihtoliitto IBUn kanssa, mikä tarkoittaa, että ampumahiihto jatkaa Ylen kanavilla ainakin vuoteen 2026 saakka.

Sopimuksella eurooppalaiset yleisradioyhtiöt saavat oikeudet esittää ampumahiihdon maailmancup-kaudet 2022–2026. Lisäksi sopimus sisältää neljän vuoden jatko-option. Sopimukseen sisältyvät myös ampumahiihdon MM-kisat, jotka käydään vuosina 2023, 2024 ja 2025.

Nykyinen sopimus on voimassa kevääseen 2022 asti.

– Jatkosopimus ampumahiihdosta varmistaa kivijalan Ylen vankkaan talviurheilutarjontaan pitkälle tulevaisuuteen. Ampumahiihto on noussut Suomessa viime vuosina viiden kiinnostavimman urheilulajin joukkoon, ja Kaisa Mäkäräisen menestyksen lisäksi taustalla on lajin ja tv-tuotteen vakuuttava kehittäminen, kommentoi Ylen urheilupäällikkö Joose Palonen.

Jokaisena sopimukseen kuuluvana kautena kisataan vähintään 58 IBUn maailmancup-kilpailua. Niiden lisäksi MM-kisoissa nähdään 13 kilpailua. Lähetysmäärissä puhutaan noin 150 ohjelmatunnista.

– Suomalaiset ovat päässeet viime vuosien aikana ampumahiihdon makuun ja televisioitujen kisojen ansiosta lajista on kasvanut kymmenessä vuodessa hieno ilmiö. Hienoa, että lähetykset pysyvät Ylellä jatkossakin ja innostavat lajin pariin jatkuvasti uusia katsojia ja harrastajia, iloitsee ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen.

Yle kertoi helmikuun alussa, että myös olympialaiset ja Itävallassa järjestettävät hiihtolajien maailmancupit tullaan näkemään Ylen kanavilla ainakin vuoteen 2024 asti.

Lue myös:

Olympialaiset näkyvät Ylen kanavilla vuoteen 2024 asti – myös hiihtolajien maailmancupeista uusi sopimus

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat