Suora

  • "Äiti, anna mä menen": Mikael Hagelstam muutti 13-vuotiaana ulkomaille tanssin vuoksi - ei välitä, kun virolaisvalmentajat huutavat hänen tuhlaavan vanhempiensa rahoja
  • Urheiluruutu

Muuttuuko paitsiosääntö päälaelleen? Fifan johtotehtävissä nykyään toimiva Arsene Wenger ehdottaa isoa muutosta sääntöihin

Uusi sääntö voisi olla käytössä jo kesän EM-kisoissa.

jalkapallo
VAR, Australia- Ranska
Videotuomiojärjestelmä VAR on aiheuttanut paljon kiistanalaisia tilanteita.AOP

VAR-järjestelmä on aiheuttanut paljon keskustelua jalkapallomaailmassa. Varsinkin Englannin Valioliigassa videotuomiot ovat johtaneet kovaankin kritiikkiin. Hyökkääjän varvas tai olkapää on ollut videokuvan perusteella muutaman millimetrin paitsion puolella ja maali on hylätty. Videoiden katselussa on myös kulunut paljon aikaa.

Tilanne saattaa johtaa jopa siihen, että paitsiosääntöä muutetaan. Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan kehityspäällikkö, entinen Arsenalin manageri Arsene Wenger johtaa uudistusta, joka voisi tulla käyttöön ensi kaudeksi.

Wenger haluaisi muuttaa paitsiosäännön käytännössä päälaelleen. Nyt pelaaja on paitsiossa, jos joku sellainen ruumiinosa, jolla voi tehdä maalin, on alimman puolustajan yläpuolella. Wengerin mallissa etu siirtyisi hyökkääjälle.

– Et olisi paitsiossa, jos joku ruumiinosa, jolla voi tehdä maalin, on alimman puolustajan kanssa samalla linjalla, vaikka muuten olisit yläpuolella, Wenger selvitti ehdotustaan.

Wenger esittelee muutosta jalkapallon säännöistä vastaavalle elimelle IFABille 29. helmikuuta. Jos ehdotus saa siellä kolmen neljäsosan enemmistön, uudistus voisi tulla voimaan 1. kesäkuuta. Tällöin se olisi käytössä jo kesän EM-kisoissa.

Lue myös:

Vastustajaa arkaan paikkaan potkaissut Maguire vältti punaisen kortin ja iski myöhemmin maalin – United päihitti VAR-tuomioista kärsineen Chelsean

Taas Wolves kärsi VAR-tuomiosta – vajaamiehinen Leicester tasapeliin

Lähteet: Reuters, talkSport

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat