Suora

  • "Äiti, anna mä menen": Mikael Hagelstam muutti 13-vuotiaana ulkomaille tanssin vuoksi - ei välitä, kun virolaisvalmentajat huutavat hänen tuhlaavan vanhempiensa rahoja
  • Urheiluruutu

Anterselvan MM-kisoissa sattui todella harvinainen vaaratilanne: järjestysmies käveli ampumataulujen takana, kun urheilijat olivat kohdistamassa

Tiistaina ampumahiihdon MM-kisoissa Italian Anterselvassa nähtiin pelottava vaaratilanne.

ampumahiihto
Ingrid Landmark Tandrevold, Anterselva 2020
Ingrid Landmark Tandrevold havaitsi kohdistaessaan mieshenkilön ampumataulujen takana.DeFodi Images/Getty Images

Ampumahiihdon MM-kisoissa Italian Anterselvassa nähtiin tiistaina todella poikkeuksellinen vaaratilanne. Ampumataulujen takaa käveli mies samaan aikaan, kun naisten normaalimatkalle valmistautumassa olleet urheilijat olivat penkalla ampumassa kohdistuslaukauksia. Tapauksesta kertoo Norjan yleisradioyhtiö NRK (siirryt toiseen palveluun).

Urheilijoista muun muassa norjalainen Ingrid Landmark Tandrevold huomasi tilanteen.

– Olin juuri ampumassa, kun se tapahtui. Emme yleensä ammu niin paljoa tauluista yli, mutta tuollaista ei saisi silti koskaan tapahtua, hän kommentoi NRK:lle.

Norjalaisvalmentajat huusivat taulujen takana kävelleelle miehelle, mutta hän jatkoi mäkeä ylös. Valmentajat painottavat NRK:lle, että tilanne oli todella vaarallinen, sillä kisa-aseen luoti voi olla ihmiselle tappava. Aseissa käytetään .22 kaliiperin luoteja.

NRK selvitti, että ampumataulujen takana nähty mies on kisoissa järjestyksenvalvojana toiminut poliisi. Hänen tehtäviinsä kuului varmistaa, ettei kukaan katsoja mene kielletylle alueelle ampumapaikan taakse. Mies oli matkalla työpisteelleen.

15 kilometrin normaalimatkan voiton vei kotiyleisönsä edessä Dorothea Wierer. Keskiviikkona MM-kisojen ohjelmassa on miesten normaalimatka. Suora lähetys Anterselvasta alkaa kello 15 TV2:ssa ja Areenassa. Radioaalloilla kisa kuullaan kello 15.10 alkaen.

Lue myös:

Ampumahiihto jatkaa Ylen kanavilla ainakin vuoteen 2026 asti

Wierer toiseen maailmanmestaruuteen kotiyleisön edessä – Mäkäräisen ja Ederin ammunnat sakkasivat pahasti, Minkkiseltä mainio esitys penkalla

Kaisa Mäkäräinen oli hämmentynyt kolmen paikan ohilaukauksistaan, mutta muuten hänen tasonsa ei ole pudonnut – "Ammunta on noudattanut sitä linjaa, mitä se on ollut koko talven"

"Emme ole pysyneet kehityksessä mukana" – Mari Ederin mielestä Suomi on pudonnut muiden kyydistä tärkeässä asiassa, myöntää virheen ratkaisevalla hetkellä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat