Suora

  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Fourcaden viimeinen ohilaukaus ei kostautunut – suomalaisilla todella vaisu päivä MM-normaalimatkalla

Martin Fourcade voitti uransa 12:nnen maailmanmestaruuden. Suomalaisten vaikeudet ammuntapenkalla jatkuivat.

ampumahiihto
Martin Fourcade
Getty Images

Miesten ampumahiihtoa viime vuosina hallinneet Martin Fourcade ja Johannes Thingnes Bö taistelivat mestaruudesta myös MM-kisojen normaalimatkalla Anterselvassa.

Fourcade selvitti kolme ensimmäistä paikkaa nollilla ja oli kiinni mestaruudessa. Viimeisellä pystypaikalla viimeinen laukaus lipsahti kuitenkin ohi. Se antoi mahdollisuuden Bölle, jolla oli aiemmilta paikoilta tullut yksi sakkominuutti. Norjalainen ampui kuitenkin viimeiseltä paikalta yhden ohilaukauksen. Se ratkaisi voiton Fourcadelle.

Fourcaden voittomarginaali oli peräti 57 sekuntia. Maailmanmestaruus oli hänelle jo 12:s. Bö otti hopeaa ja Itävallan Dominik Landertinger kolmas.

Suomalaisten kilpailu sujui todella vaisusti. Olli Hiidensalo oli viidellä ohilaukauksella 66:s, peräti yhdeksän sakkominuuttia ampunut Tero Seppälä 87:s ja seitsemän ohilaukausta ampunut Jaakko Ranta 95:s.

– Kyllä siellä tuuli vaihteli, mutta ei sen noin vaikeaa pitäisi olla. En tiedä olenko harjoitellut väärin, mutta ei tuollaista tulosta pitäisi tulla näissä kisoissa, pettynyt Seppälä sanoi.

Torstain parisekaviestissä Suomea edustavat Mari Eder ja Tero Seppälä.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

Suomella jälleen synkkä päivä ampumahiihdossa – paraskin suomalainen ampui viisi sakkoa: "Jotain muutoksia pitää tehdä ehdottomasti"

Katso tallenne: Fourcade juhli normaalimatkalla

Anterselvan MM-kisoissa sattui todella harvinainen vaaratilanne: järjestysmies käveli ampumataulujen takana, kun urheilijat olivat kohdistamassa

"Emme ole pysyneet kehityksessä mukana" – Mari Ederin mielestä Suomi on pudonnut muiden kyydistä tärkeässä asiassa, myöntää virheen ratkaisevalla hetkellä

Ampumahiihto jatkaa Ylen kanavilla ainakin vuoteen 2026 asti

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat