Suomella jälleen synkkä päivä ampumahiihdossa – paraskin suomalainen ampui viisi sakkoa: "Jotain muutoksia pitää tehdä ehdottomasti"

Suomalaisten ampumahiihtäjien suoritukset MM-kisojen ammunnassa ovat jättäneet paljon toivomisen varaa.

ampumahiihto
Olli Hiidensalo
Olli HiidensaloLehtikuva / Antti Aimo-Koivisto

Ampumahiihdon MM-kisojen normaalimatka sujui suomalaismiehiltä todella alakanttiin. Lähtölistan loppupäässä startannut Olli Hiidensalo oli parhaana 66:s ja onnistui parhaiten myös ammunnassa, kun sakkominuutteja tuli viisi.

– Kolme kierrosta pääsin vetämään ihan hyvissä olosuhteissa, mutta sitten alkoi tulla lunta. Neljännellä kierroksella oli aikamoinen myrskytuulikin paikoitellen, Hiidensalo kertoi.

Hiidensalolla oli vuodenvaihteen jälkeen terveysongelmia, eikä hän ollut varma siitä, pääseekö kisoihin mukaan lainkaan. Tavoitteet MM-kisoihin oli asetettu sen mukaisesti.

– Ehdoton ykköstavoite oli sekaviesti. Sen meni omalta osaltani ihan hyvin. Henkilökohtaisilla matkoilla hiihto on ollut ihan ok, mutta ammunta ei ole ollut niin hyvää.

Ammunta on ollut Suomen koko joukkueen ongelma. Siitä puhuivat tiistaina sekä Kaisa Mäkäräinen että Mari Eder. Ederin mukaan Suomen joukkue ei ole pysynyt lajin kehityksessä mukana. Hiidensalo on samoilla linjoilla.

– On siinä varmasti joku yhteinen tekijä. Jotain muutoksia pitää tehdä joukkueessa ehdottomasti. Lähtökohtaisesti ongelmat pitäisi ratkoa joukkueen sisällä, Hiidensalo sanoi.

Hiidensalo ei kuitenkaan tarjonnut omaa ratkaisuehdotustaan.

– En oikein tiedä, en ole valmentaja. Valmentajien pitäisi tietää, mikä ammunnassa mättää.

Lue myös:

Fourcaden viimeinen ohilaukaus ei kostautunut – suomalaisilla todella vaisu päivä MM-normaalimatkalla

"Emme ole pysyneet kehityksessä mukana" – Mari Ederin mielestä Suomi on pudonnut muiden kyydistä tärkeässä asiassa, myöntää virheen ratkaisevalla hetkellä

Kaisa Mäkäräinen oli hämmentynyt kolmen paikan ohilaukauksistaan, mutta muuten hänen tasonsa ei ole pudonnut – "Ammunta on noudattanut sitä linjaa, mitä se on ollut koko talven"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat