Manchester City voi kikkailla itsensä Mestarien liigaan ensi kaudeksi Uefan antamasta kilpailukiellosta huolimatta

Euroopan jalkapalloliitto Uefa langetti Manchester Citylle kahden vuoden kiellon liiton alaisiin kilpailuihin ja 30 miljoonan euron sakot.

Englannin Valioliiga
Pep Guardiola, Manchester City
Menestysvalmentaja Pep Guardiola on ilmoittanut Uefan päätöksen jälkeen, että hän aikoo jatkaa kaikesta huolimatta Cityn peräsimessä.Matt McNulty - Manchester City/Getty Images

Jalkapalloseura Manchester City saattaa pelata ensi kaudella Mestarien liigassa hyllytyksestään huolimatta, kertoo uutistoimisto Reuters.

Euroopan jalkapalloliitto Uefa ilmoitti viime perjantaina, että se sulkee Cityn kahdeksi kaudeksi hallitsemistaan kilpailuista ja antaa seuralle 30 miljoonan euron sakot. Taustalla ovat Cityn talousrikkomukset: seura toimitti Uefalle väärää tietoa sponsorituloistaan ja kannattavuusluvuistaan vuosina 2012–16.

Reutersin haastatteleman lakiasiantuntijan mukaan City voi kuitenkin välttää hyllytyksen ensi kaudella. Se on mahdollista, mikäli seura pyytää päätöksen jäädyttämistä Urheilun välitystuomioistuin CASilta asian käsittelyn ajaksi. Jos City ei pyydä jäädyttämistä, kilpailukielto voi astua voimaan, vaikka asian käsittely olisi kesken.

Manchester City on aiemmin ilmoittanut, että se aikoo valittaa Uefan päätöksestä CASiin.

CASin tavanomaiset käsittelyajat ovat pitkiä. Cityä saatetaan kuulla asiassa vasta vuonna 2021. Nopeutetulla käsittelyllä asiassa voidaan päästä kuulemaan osapuolia jo heinäkuussa.

City on tällä hetkellä toisena Valioliigassa ja matkalla ensi kauden Mestarien liigaan sijoituksellaan.

Lue myös:

Manchester City suljetaan Mestarien liigasta seuraavaksi kahdeksi kaudeksi – seura aikoo valittaa urheilun vetoomustuomioistuimeen

Mitä Uefan City-päätöksestä seuraa? Guardiolan motivaatio koetuksella, Valioliigan viitonen voi päästä Mestarien liigaan

Naamioituja sponsorituloja ja epäselvää palkanmaksua – näin jalkapallon Mestarien liigasta suljettu suurseura Manchester City harjoitti talousdopingia

Manchester Cityn saama kilpailukielto on jalkapallotutkijan mukaan kaivattu signaali suurseuroille, ettei sääntöjä saa rikkoa: "On mahdollista, että he joutuisivat lähtemään Valioliigasta"

Guardiola aikoo jäädä Manchester Cityyn – "Vaikka meidät laitettaisiin Kakkosliigaan, olen silti täällä"

Lähteet: Reuters

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat