Suora

  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Neziri kolmas ja Hurske neljäs Ranskassa – Duplantis hätyytteli uutta ME:tä

Nooralotta Neziri oli kolmas ja Reetta Hurske neljäs 60 metrin aitojen finaalissa Ranskan Lievinissä.

urheilu
Armand Duplantis
Armand Duplantis Getty Images

Nooralotta Nezirin finaaliaika hallikilpailussa oli 8,02 ja Reetta Hurskeen 8,03. Kisan kärkikaksikkona maaliin tulivat yhdysvaltalaiset Nia Ali ja Christina Clemons samalla ajalla 7,92.

– Tuntui, että oli vaikea keskittyä ja nilkassakin oli kipua. Olen silti tyytyväinen, että sain taisteltua surkean alkuerän jälkeen finaalissa kolmanneksi. Alkuerään oli vaikea saada virettä, kun oli niin paljon kovia juoksuja alla, mutta talven tavoitteena oli tottua niihin, alkuerissä ajan 8,05 aitonut Neziri sanoi SUL-tiedotteessa.

Nezirin talven paras aika on helmikuussa Puolan Torunissa juostu 7,97, joka sivuaa Suomen ennätystä.

Hurskeen alkueräaika 8,00 lupasi paljon finaalia ajatellen.

– Alkuerä oli aika helppo. Olin ihan varma, että juoksen finaalissa hemmetin kovaa, mutta finaalin kaksi ensimmäistä aitaa lähtivät vähän leijumaan. Tulin ensimmäiselle aidalle liian korkealta ja tuntui, että jouduin siinä vähän kiihdyttämään uudelleen, Hurske kertaili.

Simo Lipsanen venytti Lievinin kolmiloikkakisassa kauden kotimaisen kärkituloksen 16,54. Lipsanen sijoittui kymmenenneksi. Kilpailun ykkönen oli Burkina Fason Hugues-Fabrice Zango, joka loikki toisellaan 17,51.

Yleisurheilutapahtuman suurin mielenkiinto kohdistui seiväshypyn ME-mieheen Armand Duplantisiin. Ruotsalainen ylitti voittokorkeuden 607 ilmavasti heti ensimmäisellään.

Tällä kertaa uusi ME jäi näkemättä, mutta Duplantisin toinen yritys uudesta maailmanennätyskorkeudesta 619 oli hyvä.

Viime lauantaina 20-vuotias ruotsalainen ylitti voimassa olevan ME:n 618 Glasgow'ssa. Tätä ennen Duplantis teki edellisen ME:n 617 8. päivä helmikuuta Puolan Torunissa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat