Niskasen vauhti hiipui jo puolivälissä – Bolshunov taiteili ylivoimaiseen voittoon

Iivo Niskanen ei pystynyt kamppailemaan kärkisijoista Skandinavian Ski Tourin pisimmällä etapilla.

Iivo Niskanen ei päässyt kärkikamppailuun mukaan Ski Tourin 34 kilometrin kisassa Kuva: Lehtikuva / Jussi Nukari

Iivo Niskanen jäi kärkikamppailusta, kun Ruotsin ja Norjan hiihtokiertueella hiihdettiin neljäs etappi, 34 kilometrin vapaan hiihtotavan yhteislähtökisa. Niskanen oli kisan 19:s ja hävisi voittaja Aleksandr Bolshunoville minuutin ja 50 sekuntia.

Alun perin matkan piti olla neljä kilometriä pidempi Ruotsin Storlienistä Norjan Meråkeriin, mutta kovan tuulen takia se lyhennetiin ja kisattiin ainoastaan Meråkerissa.

Pitkän etapin ratkaisuja saatiin odottaa yli matkan puolivälin, mutta 20 kilometrin kohdalla olleen hyvityssekuntipisteen jälkeen Sjur Röthe kiristi vauhtia ja pääjoukko hajosi. Vain Aleksandr Bolshunov pystyi seuraamaan norjalaista.

Iivo Niskanen putosi tässä vaiheessa kärkikahinoista ja ero kärkeen kasvoi viimeisellä kymmenellä kilometrillä liki kahteen minuuttiin.

Bolshunov pystyi pudottamaan Röthen kannoiltaan tunnin taivalluksen jälkeen ja otti kisasta ylivoimaisen voiton. Röthe taisteli tiukasti kakkossijasta kahdeksan muun miehen kanssa, mutta ei päässyt palkintosijoille. Sen sijaan toiselle sijalle nousi loppukirikamppailussa Johannes Hösflot Kläbo ennen Emil Iverseniä.

Muista suomalaisista Lari Lehtonen sijoittui kisassa 49:nneksi, Markus Vuorela 50:nneksi ja Lauri Vuorinen 68:nneksi.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös: