Suora

  • Urheiluruutu

Suomen ampumahiihtäjien alavire jatkuu – parisekaviestin kaksikko otettiin kierroksella kiinni: "Peiliin joutuu katsomaan"

Parisekaviestin MM-kultaa voitti Norja. Suomen kaksikko Mari Eder - Tero Seppälä oli 23:s.

ampumahiihto
Mari Eder
Mari Eder kertoi, että painetilanteessa hänelle tuli ajoitusvirheitä ampumapenkalla.Antti Aimo-Koivisto/Lehtikuva

Suomalaisten vaatimattomat esitykset ampumahiihdon MM-kisoissa Anterselvassa jatkuivat parisekaviestissä. Suomen joukkue Mari Eder - Tero Seppälä otettiin kierroksella kiinni. Suomi ei siis päässyt hiihtämään maaliin asti. Loppusijoitus oli 23:s.

Avausosuudella Eder joutui käyttämään kahdella ampumapaikalla vain yhden varapatruunan ja toi Suomen vaihtoon seitsemäntenä.

Seppälä joutui kuitenkin pystypaikalla kiertämään varapatruunoiden jälkeen vielä kaksi sakkokierrosta ja Suomi putosi häntäpäähän.

Myös Eder joutui toisella osuudellaan yhdelle sakkokierrokselle, samoin viimeisellä osuudella ammuntavireensä täysin menettänyt Seppälä.

– Ensimmäinen puolisko oli hyvä. Heti kun tuli puristusta, että on pakko onnistua, tuli ajoitusvirhettä. Haluan vielä korostaa, että peiliin joutuu katsomaan näiden kisojen jälkeen. Onneksi saamme joukkueen sisällä asioita käsiteltyä, Eder viittasi viime päivien keskusteluun suomalaisten vaisuista ammuntasuorituksista.

MM-kultaa voitti Norjan joukkue Marte Röiseland - Johannes Thingnes Bö. Hopeaa otti Saksa ja pronssia Ranska.

MM-kisoissa on perjantaina välipäivä. Lauantaina ohjelmassa ovat viestit.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

Ampumahiihtoliiton pomo sysää vastuun ongelmista urheilijoille: "Minulla on sellainen käsitys, että urheilijoiden toivomat muutokset on tehty jo moneen kertaan"

"Emme ole pysyneet kehityksessä mukana" – Mari Ederin mielestä Suomi on pudonnut muiden kyydistä tärkeässä asiassa, myöntää virheen ratkaisevalla hetkellä

Mikä neuvoksi suomalaisten luokattomiin esityksiin ampumapenkalla? Entinen maajoukkuevalmentaja ottaisi mallia Saksasta, lajilegenda korostaa itsekritiikkiä: "Voi vähän tuijottaa peiliinkin ja katsoa, missä se vika piilee"

Suomella jälleen synkkä päivä ampumahiihdossa – paraskin suomalainen ampui viisi sakkoa: "Jotain muutoksia pitää tehdä ehdottomasti"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat