Iivo Niskaselta ei löydy samanlaista lyöntiä kuin vuodenvaihteessa – Sami Jauhojärvi manasi myös epäonnea: "Periaatteessa siihen kisaan kaatui Niskasen Ski Tourin menestyminen"

Iivo Niskanen ei taistele kärkisijoista Skandinavian Ski Tourilla.

hiihto
Iivo Niskanen
CTK Photobank / Multimedia

Iivo Niskanen putosi Ruotsin ja Norjan hiihtokiertueen kokonaiskisassa neljä sijaa, kun torstaina kilpailtiin kiertueen pisin etappi, 34 kilometrin vapaan hiihtotavan yhteislähtökisa. Niskanen oli tällä matkalla vasta 19:s, ja palkintosijakin jäi häneltä minuutin päähän.

– Ei ole Iivo Niskanen siinä kunnossa ja lyönnissä kuin mitä esimerkiksi Tour de Skillä nähtiin, tai mitä hän parhaimmillaan on ollut, Yle Urheilun asiantuntija Sami Jauhojärvi totesi.

Kun Ski Touria on kisattu neljä osakilpailua, ovat Niskasen onnistumiset olleet vähissä. Ainoastaan Östersundin takaa-ajokisa sujui häneltä hyvin, tuolloin hän oli 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan kisassa 9:s. Muuten Niskasen sijoitukset olleet kaukana kärjestä.

– Åren sprintti meni häneltä penkin alle ja Östersundin vapaalla oli kaluston kanssa haasteita. Voitelu epäonnistui siellä koko joukkueella. Myös huoltopäällikkö Aki Hukka myönsi, ettei Suomi ollut ajan tasalla, Jauhojärvi sanoi.

– Periaatteessa siihen kisaan kaatui Niskasen Ski Tourin menestyminen, ainakin osittain. Ja nyt tämä sama pikkuisen alavireinen olotila vain jatkuu.

Niskanen oli tässä Ski Tourin avauskilpailussa, 15 kilometrin vapaan hiihtotavan kisassa 27:s ja Åren vapaan hiihtotavan ylämäkisprintissä vasta 42:s. Niskanen sanoi ennen hiihtokiertueen alkua tavoittelevansa Ski Tourilta kärkisijoja. Nyt hän on kokonaiskisassa 17. sijalla 3.36 johtavaa Aleksandr Bolshunovia perässä.

Lue myös:

Niskasen vauhti hiipui jo puolivälissä – Bolshunov taiteili ylivoimaiseen voittoon

Romahtanut Pärmäkoski talutettiin pois maalialueelta, lääkäriksi opiskellut kilpakumppani piti huolta – "En muista mitään"

Johaug niukkaan voittoon 34 kilometrin kisassa tuntureilla – pahoista krampeista kärsinyt Pärmäkoski romahti 17:nneksi

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat