Seuraa suorana: Susijengi aloittaa EM-karsinnat kivikovaa Serbiaa vastaan loppuunmyydyllä areenalla

Lähetys koripallon miesten EM-karsintaottelusta Suomi - Serbia alkaa klo 18.45. Kuvaa klikkaamalla pääsee seuramaan ottelua.

Maajoukkuekoripallo
Koripallon EM-karsinta Suomi - Serbia
Koripallon EM-karsinta Suomi - Serbia

Suomi kohtaa Serbian EM-karsintojen avausottelussa Espoossa torstaina loppuunmyydyllä areenalla.

Serbia on kokenut arvokisamenestyjä. Vuoden 2016 olympialaisista ja vuoden 2017 EM-kisoista serbit nappasivat hopeaa. Viime vuoden MM-kilpailut sujuivat maalta sen verran kehnosti, että maa päätti laittaa valmentajansa vaihtoon.

Tällä hetkellä Serbian peräsimessä on entinen NBA-valmentaja Igor Kokoskov, joka oli ensimmäinen eurooppalainen päävalmentaja NBA:ssa. Uuden valmentajan myötä Serbian kokoonpano on uudistunut rankalla kädellä. Vuoden 2019 MM-kisoista Serbian kokoonpanosta on jäljellä vain kaksi pelaajaa, Raduljica ja Marko Simonovic.

Päävalmentaja Henrik Dettmann tiedostaa vastustajan riveissä taphtuneet muutokset, mutta painottaa serbien tasoa.

– Kyllä me jonkinlaisen edun tästä saamme. Mutta kun serbialaiset tulevat kentälle, kyllä se keskinäinen harmonia heiltä löytyy, Dettmann tietää.

Sunnuntaina Sveitsi vieraissa

EM-karsinnat jatkuvat sunnuntaina Sveitsi-ottelulla vieraissa. Karsintojen toinen vaihe on vuorossa marraskussa, jolloin Susijengi mittaa lohkon neljännen maan, Georgian, vireen.

Georgia on isäntämaana jo varmistanut kisapaikan, joten kaksi lohkon kolmesta kisapaikasta ratkotaan Suomen, Serbian ja Sveitsin kesken.

Serbia on lähtökohtaisesti lohkon selkeä ennakkosuosikki, ja ennakkokaavailuissa Suomi ja Sveitsi ovat ne joukkueet, jotka taistelevat lohkon viimeisestä kisapaikasta. Susijengi on kuitenkin todistanut olevansa kova vastus kenelle tahansa, eikä Serbialla ole varaa lähteä aliarvioimaan Suomea.

Lue myös:

Kokenut Suomi väkivahvan Serbian kimppuun EM-karsinta-avauksessa: "Nämä ovat juhlapäiviä, kun päästään ulvomaan kotiyleisön eteen"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat