Hyppää sisältöön

Kaiken nähneeltä Dettmannilta isot kehut Serbialle – "Ehdottomasti yksi parhaimmista puolustuksista, joita me olemme nähneet viime aikoina"

Serbian tyly koripalloesitys sai Suomen koripallomiehet näyttämään hampaattomilta EM-karsinnan avauksessa.

Shawn Huff kuuntelee Henrik Dettmannin neuvoja. Kuva: Lehtikuva

Valmentaja Henrik Dettmann joutui myöntämään, että Suomi jäi koko lailla väkivahvan Serbian jalkoihin. Loppulukemat 58–80 eivät jättäneet selittelylle sijaa.

– Me emme päässeet vastustajan kainsainväliseen pelitempoon ja kovuuteen, joka tämmöisessä pelissä vaaditaan. Sen takia heittopeli kärsi ja aika moni muukin asia, summasi Dettmann.

Dettmannin mukaan Suomella ei ole tarpeeksi kokemusta Serbian tasoista vastustajaa vastaan.

– Me tarvitsemme lisää yhdessäoloa ja yhteistä harjoittelua. Lisäksi aika harva suomalainen pelaa sillä tasolla, millä tämänpäiväinen vastustaja joka päivä. Ja se näkyi tällä kertaa kentällä, huomautti Dettmann.

Serbian puolustuspelaaminen ja varsinkin sen intensiteetti tekivät vaikutuksen 30 vuotta huippukorista seuranneeseen valmentajaan. Susijengi jäi täpötäydellä Espoon Areenalla vain 58 pisteeseen.

– Ehdottomasti yksi parhaimmista (puolustuksista), joita me olemme nähneet viime aikoina. Siihen vastaaminen edellyttäisi koko joukkueelta todella hyvää onnistumista. Meillä oli nyt yksilöitä, jotka selvästi paransivat ottelun aikana ja pääsivät juonesta kiinni. Se ei ollut kuitenkaan kollektiivista, vaan ajoittaista ja yksilöllistä.

Kuinka haastava asia on päävalmentajalle, kun asiat lähtevät heti alusta - niin kuin tänään - ikään kuin väärille urille?

– Päävalmentaja ei tee yhtään koria eikä anna yhtään syöttöä. Ainoa asia, mitä siinä voi tehdä, on se, että rohkaisee pelaajia, hakee uusia pelaajia penkiltä ja kokeilee eri kokoonpanoja. Hetkittäin me tässä onnistuimme. Vastustaja riisui kyllä sekä pelaajat että valmennusjohdon aseista. Kaikki kunnia Serbialle, me pelasimme nyt todella hyvää joukkuetta vastaan, Dettmann totesi.

Sunnuntaina Susijengin pitää ottaa valmentajan mukaan Serbian asenne ja hoitaa seuraava EM-karsintavastustaja Sveitsi puolustuspelaamisella. Muita poppakonsteja ei kuulemma edes tarvita.

Lue myös:

Susijengi koki numeroa isomman Serbian koripallotaidot EM-karsinnan avauksessa