Yksi Pohjois-Amerikan suurista juniorisarjoista aikeissa kieltää tappelut kaukalossa – äänestys merkittävästä muutoksesta siirtyi kesälle

Quebecin junioriliiga on kieltämässä tappelut otteluissaan.

NHL
QMJHL tappelu
Blainville-Boisbriand Armadan Thomas Ethier ja Rimouski Oceanicin Jordan Lepage tappelivat junioriliiga QMJHL:n ottelussa marraskuussa.Minas Panagiotakis/Getty Images

VANCOUVER. On mahdollista, että Quebec Major Junior -jääkiekkoliigasta (QMJHL) tulee kesällä ensimmäinen Kanadan kolmesta suuresta juniorisarjasta, joka kieltää tappelut otteluissaan. Kyse on 16–20-vuotiaiden liigasta. Kanadan yleisradiokanava CBC uutisoi maanantaina (siirryt toiseen palveluun), että kahdeksantoista seuran omistajien ja presidenttien piti äänestää asiasta torstaina.

Lopulta vaikean aiheen käsittelyä päätettiin siirtää tulevaan kesään.

Jos kaksi kolmesta äänestää kieltämisen puolesta, tappelut kielletään jo kaudeksi 2020–2021. QMJHL on ainoa Kanadan kolmesta juniorisarjasta, jolla on jo nyt käytössä tiukemmat tappelusäänöt. Esimerkiksi tappeluista viiden viimeisen minuutin aikana napsahtaa automaattinen yhden ottelun pelikielto.

Vuonna 2008 Quebeciin ehdotettiin viidentoista minuutin jäähyä tappeluista, mutta tuolloinen komissaari Gilles Courteau sai ajettua ehdotuksen alas. Courteaun mukaan tappeluiden määrä liigassa oli jo laskusuunnassa, joten hänen näkemyksen mukaan ongelmaa ei ollut.

Entinen NHL-pelaaja ja sittemmin Quebecissa poliitikoksi ryhtynyt Enrico Ciccone oli CBC:n haastattelussa valmis kieltämään tappelemisen junioriotteluissa. Seitsemässä eri NHL-seurassa yhteensä 374 ottelua pelannut Ciccone keräsi pahimmillaan yli 200 jäähyminuuttia kaudessa.

– Edelleen mietin joka aamu, kun herään, onko minulla CTE (traumaattinen aivovamma). Tapahtuuko se minulle, menetänkö minäkin muistini? Elän tämän kanssa, koska olen nähnyt vanhojen pelikaverieni tappavan itsensä näiden ongelmien vuoksi, Ciccone sanoi.

Samoilla linjoilla oli toinen poliitikko Quebecista, kolmissa olympialaisissa esiintynyt pikaluistelija Isabelle Charest.

– Olen sanonut lukuisia kertoja, että haluan nuorten kasvavan turvallisessa ympäristössä ja se aivan selkeästi tarkoittaa, että tappeleminen junioriotteluissa pitää kieltää ja sanktioida, Charest linjasi.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, millä tavoin tappeleminen Quebecin juniorisarjoissa mahdollisesti sanktioitaisiin. Todennäköisin vaihtoehto lienee niin sanottu Euroopan malli, missä tappelu johtaa automaattiseen suihkukomennukseen.

Tähän asti QMJHL:ssä tappelusta on saanut viiden minuutin rangaistuksen.

Jos kielto tulee voimaan, se koskee myös muiden provinssien joukkueita, jotka pelaavat Quebecin junioriliigassa. Quebecin lisäksi QMJHL:ssa pelaa joukkueita Prince Edwardin saarelta, Nova Scoatiasta ja New Brunswickista.

Quebecin lisäksi kattojärjestö Canada Hockey Leaguen alle kuuluu Ontario Hockey League (OHL) Toronton alueella ja Western Hockey League (WHL) länsirannikolla.

Lue myös:

Kommentti: Vihdoin joku sanoi sen ääneen – Kanadalaishyökkääjä lyttäsi NHL:n kurinpidon

Kommentti: Nyt tapellaan! Albertan taisto sytytti NHL:n tuleen – kurinpidon välinpitämättömyydellä vakavat seuraukset

Kommentti: Rumille otteille NHL:n klassikkokamppailussa hurrattiin käsittämättömällä tavalla pohjoisamerikkalaisessa mediassa

Kommentti: Tyhmyydellä on monet kasvot – NHL-pelaajat maksavat äijäkulttuurista terveydellään!

NHL on myrskyn silmässä, eikä tämän jälkeen mikään ole enää ennallaan – taustalla kuplii myös sopimusvääntö, jossa epäonnistuminen olisi lihavasti voivalle liigalle tuhoisaa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat