1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Susijengi

Petteri Koponen sivuun sunnuntain tärkeästä Sveitsi-ottelusta

Petteri Koponen kärsii reisivammasta ja on kentiltä poissa alustavasti ainakin kymmenen päivää.

Petteri Koponen ei pääse vahvistamaan Susijengiä sunnuntain EM-karsintaotteluun Sveitsiä vastaan. Kuva: Getty Images

Petteri Koponen ei ole Suomen koripallomaajoukkueen mukana sunnuntain Sveitsi-ottelussa. Susijengin julkaisemassa pelaajalistassa on vain kolmetoista nimeä, ja Koposen nimi puuttuu joukosta.

Koposen piti alun perin vahvistaa Susijengiä Sveitsiä vastaan, mutta hän kärsii Karjalaisen mukaan reisivammasta (siirryt toiseen palveluun) eikä pysty näin ollen pelaamaan. Koponen kertoo olevansa alustavasti sivussa kymmenen päivää.

Ilman Koposta pelannut Suomi kärsi EM-karsintojen avausottelussa selkeän tappion Serbialle torstaina Espoossa. Sveitsiä vastaan Koposen taitoja olisi erityisesti tarvittu, sillä alppimaa on etukäteen ajateltuna Suomen pahin vastus kilpailussa EM-kisapaikasta.

Serbia osoitti olevansa lohkon ylivoimainen suosikki voittamalla Suomen helposti luvuin 80–58. Koska lohkon neljäs joukkue, kisaisäntänä toimiva Georgia, on jo varmistanut kisapaikkansa, ovat ottelut Sveitsiä vastaan erityisen tärkeitä.

Koposen joukkue Bayern München pelaa tänään illalla Euroliigaa istanbulilaista Anadolu Efesiä vastaan, mutta Koponen ei jalkavammansa vuoksi ole mukana.

Suomen EM-karsinnat jatkuvat sunnuntain ottelun jälkeen vasta marraskuussa.

Susijengi kohtaa sunnuntaina Sveitsin Fribourgissa. Ottelu esitetään TV2:ssa ja Yle Areenassa kello 20.05 alkaen.

Lue myös:

Kaiken nähneeltä Dettmannilta isot kehut Serbialle – "Ehdottomasti yksi parhaimmista puolustuksista, joita me olemme nähneet viime aikoina"

Kokenut Suomi väkivahvan Serbian kimppuun EM-karsinta-avauksessa: "Nämä ovat juhlapäiviä, kun päästään ulvomaan kotiyleisön eteen"

Yllätyssiirto! Susijengin Jamar "Jammu" Wilson vahvistaa loppukauden Kataja Basketin rivejä