Suora

  • Urheiluruutu

Ilkka Herolalla epäonnea yhdistetyn varakilpailussa – Suomen kärkimies diskattiin puvun takia

Ilkka Herolan hyppypuku oli sääntöjen vastainen. Yle Urheilun tietojen mukaan Herolan puvun haaramittauksen tulos oli neljä milliä yli sallitun rajan.

yhdistetty hiihto
Ilkka Herola
Ilkka Herolan hyppypuku oli yhdistetyn varakilpailussa sääntöjen vastainen.AOP

Yhdistetyn varakilpailu ei sujunut Ilkka Herolalta aivan suunnitelmien mukaan Norjan Trondheimissa. Herola diskattiin sääntöjen vastaisen puvun takia. Yle Urheilun tietojen mukaan Herolan puvun haaramittauksen tulos oli neljä milliä yli sallitun rajan.

Herola hyppää Trondheimissa uudella puvulla.

– En oikein tiedä, miksi siinä sillä tavalla kävi, pitää tutkia sitä vielä. Monta kertaa tsekattiin aamulla, että puku menee läpi, kuten edellisetkin ongelmitta, mutta nyt sitten jostakin syystä ei mennyt. Pitää kalibroida tuo meidän mittarimme siihen, mitä täällä käytetään, ettei siinä ole eroa. Ikävä homma, toivotaan ettei tarvitse varakisaa käyttää, Herola kommentoi Yle Urheilulle.

Lauantain tai sunnuntain kilpailuihin Herola saa kuitenkin osallistua, koska hän on maailmancupissa kymmenen parhaan joukossa. Jos varakilpailu otetaan käyttöön, ei Herola pääse silloin osallistumaan hiihto-osuudelle. Yhdistetyn varakilpailu otetaan käyttöön vain, jos viikonlopun lauantain tai sunnuntain mäkikilpailu joudutaan perumaan.

Herolan diskauksen myötä varakilpailun paras suomalainen oli Perttu Reponen 115 metrin hypyllään. Eero Hirvonen hyppäsi 108,5 metriä ja Leevi Mutru ainoastaan 101,5.

Varakilpailun ylivoimaisesti paras oli totutusti Norjan Jarl Magnus Riiber 143 metrin hypyllään. Toiseksi sijoittunut ja toiseksi pisimmälle hypännyt Japanin Ryota Yamamoto jäi norjalaisesta peräti 10 metrin päähän.

Yhdistetyn ja muiden hiihtolajien kilpailuja voi seurata TV:ssa ja Areenassa lauantaina klo 10.15 alkaen.

Muokattu 21.2.2020 kello 17.03: Lisätty Herolan kommentti.

Lue myös:

Matti Nykäsestä innostunut Suomen yhdistetyn uusi mäkiluotsi täräytti palkintotavoitteen Lahteen – päävalmentaja hehkutti ulkomaalaista ratkaisuaan: “Välillä jopa v****maisen hyvä”

Yhdistetyn valmentajien "avioliitossa" on puhuttu kovalla äänellä ja suoraan – sivuun siirretty Saapunki miettii tulevaisuuttaan: "Menen vaikka metsämieheksi Kuusamoon"

Yhdistetyn alakuloinen joukkue tarvitsi asiantuntijan mielestä rutiinien ravistelua ja positiivista energiaa – "Huonompaan suuntaan tilanne ei voi mennä"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat